11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiPanselute si bancute in loc curatenie! Cum isi bat joc politicienii din...

Panselute si bancute in loc curatenie! Cum isi bat joc politicienii din Sectorul 6 de banii locuitorilor?!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...
Administratia din Sectorul 6, condus de Rares Manescu si guvernat de alianta PNL- PSD, a dat o ultima lovitura inainte de alegeri acordand un contract de 165 de milioane de lei pentru panselute si bancute clientelei de partid. Disperarea politicienilor care candideaza la Sectorul 6 de a acorda contractele este maxima speriati de sondajele care arata ca primul clasat in preferintele alegatorilor este un independent, Stefan Florescu, in dauna candidatilor PSD-PNL, Gabriel Mutu si Razvan Mironescu. Cei doi stau in spatele consilierilor locali fiind parlamentari si sefi ai organizatiilor de partid in aceste Sectoare si dicteaza cum se directioneaza proiectele si banii din buget de ani de zile.

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană, a bătut în cuie contractul pentru servicii de amenajare-întreţinere spaţii verzi şi locuri de joacă. Asocierea Geca Impex PM- Cris Garden Center Grup – MBC Construct Prest – Pergola Grădini Decorative va încasa aproximativ 165,562 milioane lei, respectiv 36,8 milioane euro, bani de la bugetul local după semnarea contractului acord-cadru privind amenajarea peisagistică, întreţinere spaţii verzi, a parcurilor şi grădinilor de cartier, a diverselor amenajări, a locurilor de joacă, a dotărilor din aceste locaţii şi întreţinerea mobilierului urban/stradal.

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 nu a organizat o licitaţie electronică şi a primit o singură ofertă pentru contractul privind serviciile de amenajare-întreţinere spaţii verzi şi locuri de joacă. Licitaţia a fost lansată în octombrie 2015, iar contractul a fost atribuit abia la jumătatea lunii aprilie, scrie capital.ro.

Conform anunţului de licitaţie, încheierea acordului-cadru pentru o perioadă de 48 de luni vizează prestarea serviciilor de salubrizare şi întreţinere a spaţiilor verzi, locurilor de joacă, parcurilor, zonelor verzi amenajate, servicii privind mobilierul urban, operaţiuni privind sistemele de irigaţii şi/sau compenente ale acestora, servicii privind instalatiile de iluminat, întreţinere, amenajare/reamenajare a drumurilor/aleilor de acces, furnizare cu şi fără plantare a materialului dendrologic, furnizare cu şi fără montaj al mobilierului stradal, servicii de amenajare a spaţiilor verzi, locurilor de joacă, parcurilor şi zonelor verzi neamenajate.

În Sectorul 6, în perioada 2011-2014, inspectorii Curţii de Conturi au precizat că pentru activitatea de amenajare și întreținere spații verzi s-au decontat peste 147 milioane lei.

Ultimele stiri