Acasă International Papa Francisc va prezida Zilele Mondiale ale Tineretului la Rio de Janeiro!

Papa Francisc va prezida Zilele Mondiale ale Tineretului la Rio de Janeiro!

28

Papa Francisc a parasit Roma la ora 09.00 (10.00 ora Romaniei) pentru a fi prezent la Rio de Janeiro unde va prezida Zilele Mondiale ale Tineretului, potrivit mediafax.ro.

El a venit cu elicopterul la aeroportul Fiumicino, unde a fost intampinat de premierul Enrico Letta. Loial reputatiei sale de simplitate, Papa Francisc a urcat pasarela purtand cu el bagajul de mana, o geanta neagra voluminoasa.

Avionul Airbus A330 al companiei Alitalia, la bordul caruia sunt 105 pasageri, intre care numerosi jurnalisti, este asteptat la Rio la ora 16.00 (22.00 ora Romaniei).

In cursul acestei calatorii si la cererea sa, nu vor fi schimburi de opinii libere ale Papei cu presa. Francisc va saluta pur si simplu fiecare dintre jurnalistii prezenti, a subliniat purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi.

In mesajul sau traditional adrestat presedintelui Giorgio Napolitano si transmis de Vatican in momentul plecarii, Papa Francisc le-a transmis italienilor „urarile sale cele mai fierbinti de seninatate si incredere in viitor”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos