Acasă Comentariul zilei Parintele Calistrat desprea una din marile probleme sociale ale Romaniei: Câți copii...

Parintele Calistrat desprea una din marile probleme sociale ale Romaniei: Câți copii nu fac așa? Pleacă în străinătate și își lasă bătrânii baltă acasă!

17

Părintele Calistrat a ridicat problema bătrânilor abandonaţi în România, precizând că cei care pleacă ar trebui să aibă grijă ca părinţii lor să fie îngrijiţi.

Părintele Calistrat critică într-o postare pe contul său de Facebook copiii care îşi abandonează părinţii în ţară.

„Câți copii nu fac așa? Pleacă în străinătate și își lasă bătrânii baltă acasă! Nu te judecă nimeni, dar fă în așa fel ca de bătrânul tău să aibă grijă cineva; să stabilești cu un vecin să îi trimiți un ban să plătească facturi și să îi ia ceva de mâncare; dar tu pleci, te duci, i-ai abandonat.. dacă crapă, crapă iar dacă trăiesc, trăiesc! Apoi strigi că societatea nu se ocupă de bătrâni! Nu! Bătrânii nu se ocupă să aibă o viață liniștită și frumoasă! Bătrânii nu își pregătesc sfârșitul așa cum trebuie!”, a scris părintele Calistrat pe Facebook.

„Ori sunt oameni dificili, ori sunt oameni mofturoși, pretentioși, ori sunt scandaloși, sau pur și simplu sunt nepăsători, indolenți și se dau victime! Dar mi-e greu să cred că cineva care își iubește mama sau tatăl (iar aceștia merită să fie iubiți – și să te implici) mi-e greu să cred că cineva poate să bage mâncare în gură, gândindu-se că mama-sa moare de foame, sau tu huzurești si tată-tu e în azil.. Părinții dacă cresc copii credincioși culeg roadele credinței, iar dacă cresc copii necredincioși culeg roadele necredinței”, a mai scris acesta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos