Acasă Politica Parlamentul a adoptat BUGETUL pe 2014!

Parlamentul a adoptat BUGETUL pe 2014!

39

Parlamentul a adoptat bugetul pe anul 2014, in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrilor, cu 346 voturi „pentru”, 49 de voturi „impotriva” si 7 abtineri, iar bugetul asigurarilor sociale de stat a intrunit 347 voturi „pentru”, 49 de voturi „impotriva” si 7 abtineri.

Proiectul bugetului de stat a fost dezbatut intr-o singura zi, deputatii lucrand marti de dimineata pana la miezul noptii, iar parlamentarii PPDD s-au retras de la dezbateri, dar au participat la vot.

Dupa vot, deputatul PDL Cezar Preda a precizat, de la tribuna, ca PDL a votat impotriva pentru ca este un buget „al evazionistilor”, „al stangii nereformate” si al USL, aratand ca puterea ar putea intra in Cartea recordurilor cu un buget votat in 20 de ore.

„Domnule prim-ministru, singurul lucru pe care l-ati reusit cu acest buget in fata Europei este ca puteti intra in Cartea recordurilor, ati facut un buget contra cronometru, in 20 de ore ati aprobat un buget al unei tari mari, responsabile si care trebuie sa fie o tara cu responsabilitate in UE, si nu o tara miloaga care creste taxele si nu-si incaseaza veniturile. Pentru acest motiv veti plati, domnule prim-ministru, indiferent cate minciuni veti spune romanilor in continuare”, a spus Preda.

El a mai spus ca bugetul de stat pe anul viitor „nu este un buget al romanilor, ci pentru USL si pentru campania electorala a Uniunii de anul viitor”.

„Este un buget al asistatilor social, un buget al unei stangi nereformate”, a adaugat Cezar Preda. El a mai spus ca PDL a fost un partid matur si responsabil, in timp ce alianta USL este „formata din traseisti si lasi”.

La randul sau, premierul Victor Ponta le-a spus parlamentarilor, dupa vot, ca se vor intalni inca o data in acest an, pentru ca „exista un om in Romania care e mai separat decat ceilalti 20 de milioane si are dreptul de a opri promulgarea bugetului”.

„Va urez un sfarsit de an fericit, dar din pacate cred ca ne vom mai intalni inca o data, nu este vointa mea, dar exista un om in Romania care e mai separat decat ceilalti 20 milioane si are dreptul de a opri promulgarea bugetului”, a spus Ponta.

El a aratat ca, prin adoptarea bugetelor, Parlamentul isi indeplineste obligatiile pe care si le-a asumat in fata alegatorilor.

Premierul a mai spus ca bugetul a fost adoptat mai rapid pentru ca este un buget care nu prevede taieri.

„Vreau sa va rog – o sa ne mai vedem inca o data in aceasta formula – ca, impreuna cu Guvernul, cu cei interesati de binele acestei tari, sa incercam ca fiecare roman, pensionar, agricultor, profesor, ca incepand cu 1 ianuarie sa beneficieze de munca fiecaruia”, le-a mai spus Ponta parlamentarilor.

El a multumit tuturor parlamentarilor pentru adoptarea bugetului, si celor de la putere, dar si „celor care, plecand din sala, in felul acesta au sustinut bugetul pentru ca nu au votat impotriva”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos