Acasă ACTUALITATE Pas cu pas: Ce și-au propus să facă în următorii patru ani...

Pas cu pas: Ce și-au propus să facă în următorii patru ani PNL, USR PLUS și UDMR! Programul complet de guvernare

Programul de guvernare al PNL, UDMR, USR a fost finalizat și făcut public. Cele trei partide vor să se axeze pe redresarea economică a României, și să profite la maximum de banii europeni care vor fi alocați României.

„Programul de guvernare al PNL în următorii patru ani vor continua acțiunile în vederea reducerii decalajelor față de economiile statelor din Europa de Vest, prin stimularea capitalului românesc, investiții strategice în infrastructură, educație, sănătate, inovare și digitalizare. In contextul de redresarea a activitatii post Covid-19, vor continua măsurile de stimulare a cererii, de sprijinire a reluării activităților economice afectate de pandemie și a angajărilor, precum și de protejare a veniturilor românilor.

Va fi susținută oferta prin instrumente financiare și granturi pentru sectoarele cele mai grav afectate, precum și prin scheme de ajutor de stat pentru investiții noi și garanții de stat pentru credite, urmărindu-se inclusiv reintegrarea pe piața muncii a angajaților din sectoarele afectate de pandemia de Covid-19.

Noua paradigmă economică a României va asigura sustenabilitatea finanțelor publice pe termen mediu și lung. În acest sens va avea loc și o reformă a marilor sisteme de servicii publice și corespunzător de cheltuieli publice. Prin creșterea transparenței și predictibilității în domeniul fiscal, va fi consolidată încrederea mediului de afaceri, precum și a consumatorilor. Creșterea economică sustenabilă și echilibrată va permite creșterea standardului de viață al cetățenilor. Obiectivul de mandat al acestui guvern este operaționalizarea Băncii Naționale de Dezvoltare. Pe termen scurt vom înființa Fondul Român de Invesții, urmând ca cele două instituții să fie ulterior integrate.

Vor fi o prioritate digitalizarea și simplificarea interacțiunii dintre instituțiile subordonate Ministerului Finanțelor Publice și contribuabili prin continuarea și extinderea proiectelor de debirocratizare la toate nivelurile”, se arată în programul PNL, UDMR, USR.

Programul de guvernare poate fi consultat AICI.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPrimele trădări în AUR: Cinci senatori au fost alături de PSD din prima zi!
Articolul următorDictatura pe fata: Putin si-a acordat IMUNITATE pe viata!