Acasă ACTUALITATE Patriarhul Daniel a RECUNOSCUT: Am folosit COLOANA OFICIALA fara sa avem voie!

Patriarhul Daniel a RECUNOSCUT: Am folosit COLOANA OFICIALA fara sa avem voie!

31

Patriarhul Daniel recunoaşte că a folosit coloana oficială, dar anunţă că nu este dependent de aceasta. Preafericitul Patriarh al BOR a ținut o slujbă de sfințire a capelei Penitenciarului Jilava.

”Avem oficial, că ei ne-au spus cum să cerem. Ministerul. Dacă lumea este deranjată de coloană, noi nu avem nevoie de coloană (…) Pentru că am avut adesea delegații care trebuiau să ajungă la timp la aeroport. Nu înalți demnitari, ierarhi veniți din alte țări. Problema este că la cerere s-a făcut și s-a spus că este posibil. Trebuie în legislație făcut precis că nu se mai dă voie nimănui”, a spus Preafericitul după ce jurnaliștii l-au întrebat dacă a folosit legal coloana oficială.

Totodată, Patriahul BOR a mai spus că el nu a fost citat la DNA.

După moartea polițistului Bogdan Gigină, mass-media românească a dezvăluit faptul că Patriarhul Daniel a beneficiat de coloană oficială, deși, în mod legal, el nu are acces la acest drept. Legea spune că doar șeful statului, premierul, președintele Senatului și Camerei Deputaților sau omologii lor din străinătate, miniștrii aflați în situații de urgență și foștii președinți au dreptul să primească coloană oficială, anunţă Agerpres.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos