Acasă ACTUALITATE Patriarhul Daniel SE RECUNOASTE INFRANT de oamenii din strada! Isi CERE SCUZE...

Patriarhul Daniel SE RECUNOASTE INFRANT de oamenii din strada! Isi CERE SCUZE tinerilor si romanilor!

43

Patriarhul Daniel le cere iertare tinerilor şi spune că Biserica îi iubeşte pe toţi, fie că vin sau nu la slujbe, înţelegând că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultaţi şi încurajaţi în aspiraţiile lor.

„În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovaţi la Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru familiile îndoliate care îşi plâng pe cei dragi ai lor şi pentru cei răniţi care se află în spitale, dar şi în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere şi de preţuire, de pace şi binecuvântare”, spune, joi, PF Daniel, într-un mesaj adresat tinerilor.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cere iertare tinerilor dacă nu a reuşit să le transmită mesajul potrivit cu privire la slujbele ţinute în biserică pentru cei care au murit în incendiul din 30 octombrie sau au fost răniţi grav.

„Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Înţelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultaţi şi încurajaţi în aspiraţiile lor. Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate”, a mai spus PF Daniel.


Citeste si:

Dosar PENAL pe numele Patriarhului Daniel pentru folosirea ABUZIVA a coloanei oficiale!

Scrisoarea lui Lucian Mandruta catre PF Daniel: Dane, mai uita-te si la tinerii din strada cate te CONTESTA, nu doar la babele care ITI PUPA POALA!


Patriarhul a subliniat că doreşte să exprime mai multă afecţiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor, scrie mediafax.ro.

„Biserica este acum alături de tineri, înţelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societăţii româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate”, mai spune Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, citat într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Marţi, după slujba de înmormântare a uneia dintre victimele din clubul Colectiv, întrebat de ce nu au venit preoţii la locul tragediei pentru a fi alături de oameni, de familiile celor care au murit sau au fost răniţi, patriarhul Daniel a spus: „Nu vrem să se considere că facem spectacol noi (…). Vrem să vină lumea la biserică, nu la club. (…) Au murit acolo, dar noi ne rugăm în biserică, asta este rânduia bisericii”.

Patriarhul a mai spus că nu toată lumea a dorit slujbe cu preoţi şi că Biserica Ortodoxă a respectat reculegerea în tăcere, iar când Biserica nu este dorită în spaţiul public şi i se arată ostilitate şi ură, atunci se retrage în spaţiul liturgic.

„Am respectat reculegerea. Nu toată lumea a dorit slujbe cu preoţi şi, când Biserica nu-i dorită în spaţiul public, în care i se arată ostilitate şi ură, atunci noi ne retragem în spaţiul liturgic al nostru. Ca în timpul prigoanelor vechi, deci când biserica nu este dorită în spaţiul public, nu vrem să deranjăm, să ne impunem. De aceea, nu am vrut să deranjăm marşul tăcerii cu slujbe preoţeşti. Ar fi fost deranjaţi, că de la începutul marşului tăcerii au avut lozinci potrivnice bisericii, şi atunci nu dorim să-i supărăm şi mai mult cu prezenţa preoţilor”, a mai spus patriarhul BOR.

Întrebat dacă ştie că arhiepiscopul romano-catolic, IPS Ioan Robu, s-a rugat, luni, la locul tragediei, PF Daniel a răspuns afirmativ.

„El s-a rugat…. A trecut perioada de doliu naţional. Noi nu ne-am dus pentru trei motive. Mai întâi, că este spaţiu public, nu e spaţiu bisericesc şi i-am lăsat pe oameni, în tăcere, să se reculeagă. Unii chiar au spus că nu e nevoie aici de spectacol sau de slujbe, ci de reculegere în tăcere. Azi dimineaţă (marţi, n.r.), însă, după ce a trecut doliul naţional şi a ajuns ziua înmormântării celor decedaţi au fost preoţi acolo de dimineaţă, au făcut o rugăciune. Şi acum, noi, în Biserică, şi apoi la cimitir. Locul în care noi pomenim nu sunt străzile sau locul unde a murit cineva, ci biserica sau cimitirul, la mormânt. Acolo este prezenţa persoanei în modul cel mai intens”, a spus PF Daniel.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos