27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăACTUALITATEPatru politisti americani s-au sinucis dupa ce au pazit Capitoliul SUA in...

Patru politisti americani s-au sinucis dupa ce au pazit Capitoliul SUA in timpul atacurilor extremiste

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ofiterul Kyle DeFreytag este al patrulea politist care s-a sinucis dupa ce a fost implicat in apararea Capitoliul SUA in timpul atacului extremistilor care il sustineau pe Donald Trump.

„Aceasta este o veste incredibil de grea pentru noi toti”, a scris comandantul Robert J. Contee III intr-un e-mail trimis Politiei Metropolitane, informandu-i de decesul lui DeFreytag. DeFreytag, in varsta de 26 de ani, care a fost gasit mort pe 10 iulie, se afla la Capitoliu pentru a impune ordinea in timpul asaltului asupra Capitoliului, scrie The Daily Beast.

Un alt ofiter din Washington D.C., Gunther Hashida (43 de ani), a fost, de asemenea, confirmat mort cu cateva ore inaintea lui DeFreytag, luni, de catre o purtatoare de cuvant a politiei. a fost gasit mort la domiciliu pe 29 iulie, a anuntat departamentul de politie metropolitana.

Hashida, in varsta de 43 de ani, s-a alaturat fortelor de ordine in mai 2003 si s-a numarat printre cei care au raspuns la atacul de la Capitoliu, a confirmat purtatorul de cuvant Brianna Burch pentru The Guardian.

„Suntem in doliu ca departament, iar gandurile si rugaciunile noastre sunt alaturi de familia si prietenii ofiterului Hashida”, a declarat Burch.

Hashida i-a lasat in urma pe sotia sa, Romelia, si cei trei copii, sora sa si alti membri ai unei „familii minunate”, potrivit unei campanii de strangere de fonduri online infiintata in memoria sa.

In ianuarie, Howard „Howie” Liebengood, un veteran al Politiei Capitoliului cu o vechime de 15 ani, s-a sinucis la trei zile dupa insurectie.

Ofiterul Jeffrey Smith avea sa moara prin sinucidere cateva saptamani mai tarziu, un deces anuntat tot de comandantul Contee.

Aproximativ 140 de ofiteri au fost raniti in timp ce incercau sa controleze multimea din interiorul Capitoliului care incerca sa faca rau membrilor Congresului. Aproximativ 65 dintre acestia erau ofiteri ai MPD.

Ultimele stiri