26.6 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăACTUALITATEPatru tineri din Rm. Valcea au inventat un smartphone care poate concura...

Patru tineri din Rm. Valcea au inventat un smartphone care poate concura cu iPhone si Samsung la performante! In curand vor deschide o fabrica de telefoane!

in:

Stiri pe acelasi subiect

BAT Romania continua dezvoltarea parteneriatelor sale pentru solutii inovatoare

Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabila a afacerii...

In Romania s-a deschis prima fabrica de caramida cu zat de cafea

Prima fabrică de cărămidă aparentă din România, în reţeta...

Seful Samsung nu i-a dat fiicei sale telefon mobil pana la 11 ani

Șeful britanic al Samsung Mobile a dezvăluit că nu...

La Râmnicu Vâlcea, patru tineri au construit un smartphone românesc, într-un garaj, întocmai ca legendarul antreprenor. Deşi nu e primul smartphone de producţie românească, succesul tinerilor IT-işti a ajuns deja la urechile unor cumpărători: au 130 de precomenzi.

Patru tineri, trei IT-işti şi un absolvent de Conservator, dar pasionat de tehnică, şi-au unit ideile pentru acest proiect. Ştefan Epistatu vrea încă din 2012 să-şi construiască un telefon pe gustul lui, nu condiţionat de cele de pe piaţă. A avut nevoie de 5 ani să vadă proiectul gata.

Ştefan Epistatu, iniţiator proiect: Placa de bază este concepută sută la sută de mine. Acum am reuşit să aducem la 4 giga de memorie de RAM şi la o memorie de stocare de 64 giga. Are o baterie de 15.800 amperi.

Carcasa este din aluminiu şi vine din China, alături de display, iar unele componente sunt printate 3D în atelierul din Vâlcea. Camera foto de pe faţă are 13 megapixeli, cea de pe spate 8, iar rezoluţia ecranului este de 1920X1080. Tinerii susţin că un punct forte al afacerii pe care o dezvoltă este serviciul de garanţie.

Marius Vasilescu, asociat: Dacă este vreo problemă de soft, o problemă tehnică suntem foarte fericiţi să primim telefonul şi să oferim unul nou.

O sută treizeci de telefoane au fost deja plătite şi urmează să fie livrate la începutul anului viitor.

Romulus Ghinoiu, cumpărător: Când am văzut telefonul, mi-a plăcut, se mişcă foarte bine, are un procesor rapid. cu siguranţă o să-l cumpăr şi pentru angajaţii mei.

Lansarea oficială a smartphone-ului „ made in Vâlcea” va avea loc pe 3 noiembrie, urmând ca din ianuarie 2018 în Râmnicu Vâlcea să fie deschisă şi o linie de producţie.

Totuşi, acesta nu este singurul smartphone de producţie românească. Braşovenii de la Allview au lansat încă din 2008 modele de telefoane care sunt în magazinele de profil din ţară.

Sursa: Digi24.ro

Ultimele stiri