Acasă ACTUALITATE Pentru a santaja Europa la iarna, Rusia arde pur si simplu gazele!

Pentru a santaja Europa la iarna, Rusia arde pur si simplu gazele!

Gigantul energetic rus Gazprom arde gazele destinate exportului in Uniunea Europeana la frontiera cu Finlanda, relateaza joi agentia de presa Unian, citand publicatia finlandeza Yle, potrivit careia Moscova arde la propriu gazele inca de la sfarsitul lunii mai cand compania rusa de gaze si-a redus livrarile catre UE.

Arderea se desfasoara in apropierea statiei de compresoare ”Portovaia” si a terminalului GNL cu acelasi nume. Imagini de satelit provenind de la sistemul NASA de monitorizare a incendiilor arata ca procesul a inceput in data de 22 mai.

In perioada respectiva, compania Gazprom redusese tranzitul de gaze catre Uniunea Europeana si incetase sa mai foloseasca intreaga capacitate a conductei, desi UE achitase integral livrarile.

La sfarsitul lunii, arderea gazelor rusesti a fost observata la terminalul de langa frontiera cu Finlanda. Iar la mijlocul lunii iunie a fost observat un incendiu langa statia de compresoare. In perioada aceea, Gazprom diminuase de aproape trei ori livrarile de gaze in Europa – de la 167 milioane de metri cubi de gaze pana la 67 milioane metri cubi.

Gazele continua sa fie arse de cateva saptamani in volume extrem de mari, iar flacarile uriase sunt vizibile chiar si de pe teritoriul Finlandei, noteaza Unian, citand publicatia Yle.

Rusia a declarat miercuri ca nu poate receptiona turbina Siemens – reparata in Canada si considerata ca fiind esentiala pentru functionarea gazoductului Nord Stream 1, ce alimenteaza Europa cu gaze rusesti – din cauza sanctiunilor. Prin astfel de motive, Federatia Rusa incearca sa determine UE sa ridice restrictiile impuse dupa invazia rusa in Ucraina, comenteaza Unian.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentDe ce se face Armata Rusiei de ras: Un general al lui Putin prins ca si-a renovat casa cu banii pentru modernizarea armatei!
Articolul următorPropaganda guvernului fata in fata cu realitatea dura: Romania este pe locul 2 in Europa la saracie!