Acasă Comentariul zilei Pentru Oreste Teodorescu litoralul romanesc este ca un bazar turcesc: Cu de...

Pentru Oreste Teodorescu litoralul romanesc este ca un bazar turcesc: Cu de toate și nimic!

În cel mai slab an din punct de vedere turistic, in care operatorii se plang ca se indreapta spre faliment, jurnalistul Oreste Teodorescu arata de ce litoralul romanesc nu mai atrage pe nimeni si cum s-a ajuns aici.

Din punctul lui de vedere, problema principala este ca litoralul romanesc si-a pierdut specificul, fiind distrus de toti cei care s-au ocupat de el în ultimii 30 de ani.

”Când a fost sistematizat litoralul românesc începând cu jumătatea anilor ‘60, fiecare stațiune avea o particularitate, și tocmai in aceaste diferențe consta farmecul estival. Dacă inculții, corupții, mafiotii și jegosii din sistemul românesc de dupa 1989, ar fi păstrat specificul și varietatea localitatilor de la Marea Neagra, astăzi nu am fi cântat in cor prohodul turismului mioritic. Ia imaginati-va, va rog câteva clipe cum ar fi arătat peisajul litoralului românesc dacă:

– Nordul Mamaiei ar fi fost destinat locațiilor exclusiviste, elegante, rafinate

– Sudul Mamaiei și Eforie statiuni populare, pentru familiști, adevărate oaze de distracții și bucurie pentru copii.

– Costinești pentru liceeni și studenți, cu prețuri mici si cluburi multe

– Olimp, Neptun, Saturn, Cap Aurora stațiuni balneo, cu tratamente și sporturi nautice, echitație, etc

– 2 Mai pentru liniște, relaxare, familii, nudiști

– Vama Veche pentru cluburi underground, festivaluri și party-uri, sporturi extreme, excursii, scufundări, etc…

Am fi avut o oferta completa, cu prețuri diferite și un sezon care ar fi putut începe in mai și termina in octombrie… dar nu! In România nesimțita avem un litoral ca un bazar turcesc, cu de toate și nimic!

Anul asta au început toate stațiunile sa moara…oare mai exista vreo șansa de… renaștere?”, a scris Oreste Teodorescu pe pagina oficiala de facebook.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUrmeaza 3 zile de foc in Romania: Temperaturile urca pana la 40 de grade!
Articolul următorMoscova s-a enervat pe romani, amenintari pe fata: ”Republica Moldova ar putea deveni o a doua Ucraină!”