Acasă Justitie Perchezitii de AMPLOARE la Consiliul Judetean Iasi! Presedintele Adomnitei este VIZAT DIRECT!

Perchezitii de AMPLOARE la Consiliul Judetean Iasi! Presedintele Adomnitei este VIZAT DIRECT!

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, şi vicepreşedintele Alin Aivănoaei sunt vizaţi în dosarul în care DNA face percheziţii, faptele cercetate fiind legate de nereguli privind un contract de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului, spun surse judiciare.

cj iasiProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac, miercuri, 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi, în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, Serviciului Financiar Contabil şi Direcţiei Achiziţii, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie şi fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt în atenţia anchetatorilor DNA Iaşi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi,Cristian Adomniţei, vicepreşedintele Alin Aivănoaei, fostul vicepreşedinte Victor Chirilă şi directorul executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, Cristina Teodora Jinga.

Faptele cercetate de procurori sunt legate de acordarea unui contract, prin procedura „cerere de ofertă”, societăţii Laser Co SRL Iaşi.

Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, semnat în 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere şi avea durata maximă de execuţie de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat, au precizat sursele citate.

Suma ar fi fost achitată firmei, iar procesul verbal de recepţie ar fi consemnat că totul este în regulă calitativ şi cantitativ, deşi în cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunoştinţă lui Cristian Adomniţei.

Preşedintele CJ Iaşi ar fi fost însă nemulţumit de constatările auditului intern şi ar fi ameninţat că „va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă”, au arătat sursele citate.

Sursa: Mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentExplicatiile PENIBILE ale parlamentarilor pentru PENSIILE NESIMTITE! De ce spun ei ca merita 6000 de lei pe luna?!
Articolul următorDescoperire HORROR intr-o pestera din Muntii Sureanu! Toti TURISTII s-au speriat!