15.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSocialPERCHEZITII LA MINISTERUL EDUCATIEI! DNA ancheteaza mai multe proiecte finantate cu bani...

PERCHEZITII LA MINISTERUL EDUCATIEI! DNA ancheteaza mai multe proiecte finantate cu bani europeni

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Ministerul Educatiei este in vizorul DNA. Perchezitiile vizeaza posibile fapte de coruptie cu privire la mai multe proiecte POSDRU derulate de minister.

Mai multi procurori DNA ridica documente atat din sediul Ministerului Educatiei cat si din birourile Unitatii de Management a Proiectelor cu Finantare Externa şi Organismului Intermediar – Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic din Bucuresti. Ridicate de procurori sunt si calculatoarele pe care sunt documentele aferente proiectului, precum si alte mijloace de stocare a datelor.

Potrivit surselor judiciare este vorba despre derularea proiectului POSDRU „Toti la gradinita, toti in clasa I. Programe integrate pentru cresterea accesului la educatie si a nivelului educational al copiilor din comunitati defavorizate, cu precadere romi, in anul 2008 – 2009”, din cadrul Axei prioritare 2 Invatare pe tot parcursul vietii – Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii. Asistenta financiara nerambursabila a acestui proiect este de 15.929.018 lei, iar valoarea totala este de 18,5 milioane de lei.

In acest caz a fost inceputa urmarirea penala in rem, pana in prezent nicio persoana nefiind pusa sub invinuire. Anchetatorii au indicii ca nu ar exista documente justificative pentru cheltuielile efectuate in cadrul acestui proiect si pentru cererea de rambursare depusa. Mai mult, procurorii ar avea indicii ca in prezent sunt refacute documentele aferente proiectului.

Sursa: Mediafax

Ultimele stiri