Acasă Social PERCHEZITII LA MINISTERUL EDUCATIEI! DNA ancheteaza mai multe proiecte finantate cu bani...

PERCHEZITII LA MINISTERUL EDUCATIEI! DNA ancheteaza mai multe proiecte finantate cu bani europeni

23

Ministerul Educatiei este in vizorul DNA. Perchezitiile vizeaza posibile fapte de coruptie cu privire la mai multe proiecte POSDRU derulate de minister.

Mai multi procurori DNA ridica documente atat din sediul Ministerului Educatiei cat si din birourile Unitatii de Management a Proiectelor cu Finantare Externa şi Organismului Intermediar – Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic din Bucuresti. Ridicate de procurori sunt si calculatoarele pe care sunt documentele aferente proiectului, precum si alte mijloace de stocare a datelor.

Potrivit surselor judiciare este vorba despre derularea proiectului POSDRU „Toti la gradinita, toti in clasa I. Programe integrate pentru cresterea accesului la educatie si a nivelului educational al copiilor din comunitati defavorizate, cu precadere romi, in anul 2008 – 2009”, din cadrul Axei prioritare 2 Invatare pe tot parcursul vietii – Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii. Asistenta financiara nerambursabila a acestui proiect este de 15.929.018 lei, iar valoarea totala este de 18,5 milioane de lei.

In acest caz a fost inceputa urmarirea penala in rem, pana in prezent nicio persoana nefiind pusa sub invinuire. Anchetatorii au indicii ca nu ar exista documente justificative pentru cheltuielile efectuate in cadrul acestui proiect si pentru cererea de rambursare depusa. Mai mult, procurorii ar avea indicii ca in prezent sunt refacute documentele aferente proiectului.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFirma de paza de la meciul Romania – Ungaria si-a reziliat contractul cu FRF! Totul in urma incidentelor de la meci!
Articolul următorDaniel Morar, propus pentru functia de prim-ministru! Propunerea vine de la Monica Macovei