Acasă Prahova Performanta INCREDIBILA! Romanii care ZBOARA PE SUB PAMANT au intrat OFICIAL in...

Performanta INCREDIBILA! Romanii care ZBOARA PE SUB PAMANT au intrat OFICIAL in Cartea Recordurilor!

8

Doi piloţi români sunt pe cale să intre, pentru a doua oară, în Cartea Recordurilor, după ce au zburat pe sub pământ la o adâncime mai mare de 200 de metri. Cei doi piloți sunt printre pionierii motoparapantei din România, iar săptămâna aceasta şi-au doborât propria performanţă înregistrată în 2009 în Cartea Recordurilor: au zburat cu paramotorul la 208 metri sub pământ, pe o distanţă de patru kilometri. Precedentul record era stabilit la adâncimea de 140 de metri.

Ionuţ Riteş, recordman mondial: „În tagma noastră circulă o vorbă: la înălţime poate zbura oricine. Este un zbor în spaţiu închis, senzaţia este că zbori într-o catedrală. Parcă ai fi, vorba lui Adi, un fluture într-un borcan”.

De data aceasta, borcanul s-a numit salina Slănic Prahova, iar cei doi piloţi cu motorul în spate s-au chinuit să se încadreze pentru viraje în aşa fel încât să nu se loveasca de stâncile de sare. Totul trebuia să meargă perfect de zeci de ori la rând, de-a lungul celor 12 minute de zbor, scrie digi24.ro

Adrian Buzan, recordman mondial: „Zborul îţi oferă foarte multă libertate. Ce frumos este să spui că eşti liber într-un spaţiu închis. E ceva abstract! A fost frumos!”.

Soţia unuia dintre parapantişti are şi ea un record în celebra Guinness Book: este prima femeie care a sărit cu paraşuta, fiind însărcinată, şi după ce a suferit o operaţie pe cord deschis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos