Acasă ACTUALITATE Pericolul e mult mai mare decat ne dam seama! Presedintele Macron: ”Franta...

Pericolul e mult mai mare decat ne dam seama! Presedintele Macron: ”Franta va trimite trupe in Romania!”

1828

Nathalie Loiseau, deputată în Parlamentul European, președinta Subcomisiei pentru securitate și apărare, a postat pe Twitter un mesaj care privește direct România.

Nathalie Loiseau afirmă că președintele  Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței pentru a participa la o prezență militară NATO în România., în solidaritate cu statele europene, din motive de securitate.

Emmanuel Macron a afirmat, în discursul rostit în Haguenau, la Comandamentul militar francez Oberhoffen, că este necesară o strategie de consolidare a apărării Franţei şi Europei, o „strategie independentă, deplin suverană, o strategie a puterii păcii şi echilibrului”.

„Este vorba de contribuţia armatei noastre la echilibrul din Europa. Am continuat să desfăşurăm efective militare pentru securitatea partenerilor europeni, în cadrul misiunilor NATO, în ţările baltice, şi vom continua să facem acest lucru; chiar am indicat disponibilitatea noastră de a merge mai departe; în cadrul NATO, ne angajăm să participăm la noi misiuni, pentru a ne asuma toate responsabilităţile, în cadrul misiunilor de tipul consolidării prezenţei militare avansate, în special în România, dacă se va decide”, a declarat Emmanuel Macron, informează Mediafax.

Kievul avertizează că Rusia “aproape a finalizat” concentrarea de forțe armate ce ar putea fi folosite pentru o ofensivă împotriva Ucrainei, agravând temerile că Moscova ar putea lansa o invazie în orice moment. Potrivit celei mai recente evaluări a Ministerului ucrainean al Apărării – obținută în exclusivitate de CNN – Rusia are în prezent peste 127.000 de soldați în regiune.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos