Acasă ACTUALITATE Pesedistii matura pe jos cu Citu: Noi nu suntem alcoolicii anonimi!

Pesedistii matura pe jos cu Citu: Noi nu suntem alcoolicii anonimi!

4914

Consiliul National al PSD a votat, miercuri, in unanimitate ca Marcel Ciolacu sa fie propunerea de prim-ministru a partidului. De asemenea, lideri PSD au aprobat si varianta rotatiei premierilor in guvernarea cu PNL si UDMR.

Spre deosebire de PNL, PSD nu a votat sa fie primul care da premierul, insa Sorin Grindeanu a anuntat apoi ca este de la sine inteles ca Ciolacu trebuie sa devina acum prim-ministru.

„Doar nu credeti ca am dat un vot azi ca Marcel Ciolacu sa fie premier peste un an si jumatate. Mandatul cu care mergem la negocieri e clar: de a avea primii prim-ministru in persoana lui Marcel Ciolacu. Despre ce vorbim? Noi nu avem nevoie de incurajari, de terapie de grup, noi nu suntem alcoolicii anonimi. Sa dam primii premierul nu e pozitia noastra, e pozitia data de romani la parlamentare, este de la sine inteles. (…) Suntem in postura in care putem sa punem conditii”, a anuntat Sorin Grindeanu la finalul sedintei.

„Noi avem acum un mandat dat de Consiliul National ca sa avem primul-ministru, suntem partidul cu cele mai multe mandate in Parlament, azi am votat ca Marcel Ciolacu sa fie premier. Daca in urma negocierilor iese cu totul altceva, venim in fata partidului si prezentam rezultatul negocierii respective. Mandatul nostru e sa avem premier in prima rotatie, iar premierul sa fie Marcel Ciolacu acum”, a mai spus Grindeanu.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri dimineata ca PSD trebuie sa preia acum mandatul de prim-ministru si l-a anuntat pe Florin Citu ca „in acest moment” nu poate sa fie premier, pentru ca tocmai a fost demis. Ciolacu a sugerat astfel ca Florin Citu ar putea prelua mandatul de prim-ministru dupa un an si jumatate, la a doua rotatie de premier.

„Sa intram intr-o normalitate, si sunt ferm convins si ca domnul Florin Citu va intelege aceasta normalitate, ca nu poate sa vina in acest moment primul ministru al Romaniei dupa ce a fost demis, atunci cu certitudine ne vom intelege”, a declarat Ciolacu in curtea sediului PSD.

Ciolacu a insistat ca PSD trebuie sa preia functia de prim-ministru.

„Trebuie sa tinem cont, in primul si in primul rand, de vointa romanilor. Va reamintesc ca PSD a castigat alegerile generale. Daca vom construi ceva normal si vom tine cont de vointa romanilor, sunt ferm convins ca va fi o coalitie functionala si vom avea un guvern al Romaniei eficient. Astazi vom avea un Consiliul National si vom decide cine va fi prim-ministrul PSD. Categoric vom avea propria nominalizare”, a mai spus Ciolacu.

„Este logic si normal sa solicitam ca prima rotatie sa fie la PSD. Vom gasi o cale astfel incat sa nu iasa nimeni pacalit. Eu sper ca astazi sa inchidem aceste negocieri. (…) Sa respectam vointa romanilor”, a mai argument Ciolacu nevoia ca PSD sa aiba primul premier.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos