Acasă International Peste 2.000 de militari rusi, mobilizati in Crimeea! Ucraina denunta o „INVAZIE...

Peste 2.000 de militari rusi, mobilizati in Crimeea! Ucraina denunta o „INVAZIE ARMATA rusa”!

27

Ucraina a denuntat incalcarea spatiului aerian de catre Rusia, cerand revenirea imediata a elicopterelor ruse la baze, conform unui comunicat al Ministerului ucrainean de Externe.

Peste 2.000 de militari rusi au fost transportati pe calea aerului la Simferopol, in sudul Ucrainei, unde stationeaza flota rusa la Marea Neagra, a declarat un oficial de rang inalt ucrainean.

Doua mitraliere au fost instalate pentru apararea sediului Parlamentului regional.

Cladirea Parlamentului regiunii Crimeea se afla de doua zile sub controlul unui grup de comando prorus.

Rusia a mobilizat „cateva sute de militari” in Peninsula ucraineana Crimeea, a afirmat vineri un oficial american din cadrul Apararii, potrivit caruia Statele Unite nu intentioneaza in acest moment sa riposteze.

„Se pare ca ei au mobilizat cateva sute de militari”, a declarat pentru AFP acest oficial, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

„Evaluam situatia”, a precizat el.

Presedintele ucrainean interimar, Oleksandr Turcinov, a denuntat vineri o „agresiune” rusa si a cerut Moscovei sa-si retraga trupele. Potrivit reprezentantului sau in Crimeea, Serghei Kunitan, 2.000 de militari rusi au sosit pe un aeroport militar in apropiere de Simferopol, capitala Republicii Autonome Crimeea.

Potrivit oficialului american din cadrul Apararii, Moscova nu a informat pana la acest moment Washingtonul in legatura cu intentia sa de a mobiliza trupe in Crimeea, unde se afla o importanta baza navala rusa, la Sevastopol. Kievul nu a cerut pana acum asistenta militara din partea Washingtonului.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSTEAUA – DINAMO, sambata ora 21.00, in direct la Digi Sport!
Articolul următorVictor Ponta, primit de Papa Francisc!