23 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăACTUALITATEPeste 400 de morti dintr-o singura lovitura: Armata Rusiei, decimata de sarbatori...

Peste 400 de morti dintr-o singura lovitura: Armata Rusiei, decimata de sarbatori cu HIMARS!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

România cere despăgubiri pentru tezaurul nereturnat de ruși

Problema tezaurului românesc blocat în Rusia ajunge în Parlamentul...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Forțele de Apărare ale Ucrainei au lansat un atac asupra unei baze militare rusești din Makiivka ocupată în regiunea Donețk în noaptea de Anul Nou, în urma căruia 400 de militari ruși au fost uciși și alți 300 răniți, potrivit publicației ucrainene Pravda.

Departamentul de comunicare strategică al Forțelor Armate ale Ucrainei (StratCom) a scris pe Telegram că, în urma unei lovituri precise în Makiivka, aproximativ 400 de ruși mobilizați au fost uciși și alți aproximativ 300 de militari au fost răniți.

Soldații ruși erau staționați în clădirea școlii profesionale locale nr. 19.

StratCom a publicat, de asemenea, o înregistrare video de la fața locului. Aceasta arată că sediul în care s-ar fi aflat rușii mobilizați a fost complet distrus.

Pierderile mari suferite de ruși în Makiivka par să fie confirmate de propagandiștii ruși.

Astfel, Andrei Medvedev s-a arătat indignat de neglijența care a dus la pierderi mari de personal.

„Pe scurt, despre Makiivka. (…) Să consideri inamicul un prost care nu vede nimic în a zecea lună de război este periculos și criminal. A plasa personalul oriunde în clădiri, în loc să îl plasezi în adăposturi, înseamnă a ajuta direct inamicul”, a scris Medvedev pe Telegram.

Agenția de știri rusă TASS a citat oficiali instalați de Moscova, potrivit cărora cel puțin 15 persoane au fost rănite în atacurile cu arme de tip HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) din Makiivka.

TASS a relatat că o persoană a murit și cinci au fost rănite și că printre clădirile lovite se numără un stadion, un bazar acoperit, un muzeu de artă, o școală tehnică și un centru de tineret.

Daniil Bezsonov, un oficial de rang înalt susținut de Rusia în părțile controlate de Moscova din regiunea Donețk, a declarat că școala tehnică a suferit „o lovitură masivă din partea rachetelor americane MLRS (sistem de rachete cu lansare multiplă) HIMARS”.

„Au existat morți și răniți, numărul exact este încă necunoscut”, a declarat Bezsonov pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Clădirea în sine a fost grav avariată”.

Ultimele stiri