13.1 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăACTUALITATEAutoPeste 80 la suta din masinile second-hand din Romania au kilometrajul DAT...

Peste 80 la suta din masinile second-hand din Romania au kilometrajul DAT INAPOI! Cum iti dai seama?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Peste 80% dintre mașinile second hand aflate la vânzare în România au intervenții asupra kilometrajului, aceasta problemă generând o atât probleme tehnice cât și financiare pentru clienți, conform unui studiu realizat de un site de specialitate, remis, miercuri, AGERPRES.

,,Datul kilometrajului înapoi generează două mari probleme. Pe de o parte, uzura reală a mașinii nu este cunoscută, iar pe de alta dealerii de mașini rulate nu au cum să facă față concurenței neloiale pe care le-o fac samsarii prin vânzarea mașinilor la prețuri mult mai atractiver. Au de pierdut clientul final și economia țării”, a declarat, pentru Agerpres, Mihai Cune, fondator și director general al InspectorAuto.ro.

Prima dintre probleme afectează grav cheltuielile cu reparațiile și întreținerea unei mașini, dar chiar și siguranța transportului cu o astfel de mașină. Numărul de kilometri reprezintă un indicator al uzurii tuturor componentelor unei mașini.


Citeste si:

VIDEO IMPOSIBIL de descris! Cum arata UN ACCIDENT la 200 de kilometri pe ora!

VIDEO O masina a mers peste 5000 de kilometri, FARA SOFER!


A doua problemă afectează economia țării. În România, au fost importate, în 2014, circa 220.000 de mașini rulate, dintre care InspectorAuto.ro estimează că doar aproximativ 30% pentru uzul propriu, iar restul de 70% au fost revândute, fiind din start importate pentru a fi comercializate. În cazul în care acest comerț ar fi fost făcut de dealeri auto, nu de persoane fizice, s-ar fi generat locuri de muncă și venituri la bugetul de stat.

Sumele colectate doar din plata TVA pentru aceste mașini comercializate pe persoană fizică s-ar ridica la circa 159 milioane euro, luând în calcul un preț mediu de 5.000 euro/mașină.

,,Adică aproape cât a colectat statul din Timbrul de Mediu în 2014”, spun cei de la site-ul de specialitate.

.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/alarmant-peste-80prc-dintre-ma-inile-second-hand-scoase-la-vanzare-au-kilometrajul-masluit_1850153.html#ixzz3uOTg2ygv
Follow us: @realitatea on Twitter

Ultimele stiri