Acasă ACTUALITATE PNL ataca la Curtea Constitutionala mascarada iresponsabila din Parlament semnata Ciolacu si...

PNL ataca la Curtea Constitutionala mascarada iresponsabila din Parlament semnata Ciolacu si Ponta

424

PNL va ataca la Curtea Constitutionala modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor si proiectele promovate de PSD privind amanarea platii ratelor bancare si suspendarea platii la utilitati, a anuntat, vineri, liderul deputatilor liberali, Florin Roman.

„Intr-un exercitiu de populism desantat, PSD a promovat doua proiecte de lege referitoare la amanarea platii ratelor bancare si suspendarea platii la utilitati, scrise parca de Viorica Dancila si Danut Andrusca. Brat la brat cu Marcel Ciolacu au votat si cei care vorbesc in spatiul public de valori democratice, dovada ca populismul si iresponsabilitatea nu au culoare politica. (…) Urmare a mascaradei din Parlament, pusa in scena de domnii Ciolacu, Ponta si oastea de stransura, am luat decizia de a ataca la CCR nu doar modificarea regulamentului, care restrange drepturile constitutionale ale deputatului, dar si legile noii aliante politice PSD-Pro Romania, plus satelitii populisti. Asiguram cetatenii Romaniei si mediul financiar ca aceste legi toxice nu vor intra in vigoare, fiind supuse controlului de constitutionalitate”, a transmis Roman, printr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, peste 95% dintre masuri au fost luate deja de Executiv, iar „majoritatea toxica a PSD si satelitii lor intra pe logica dublei reglementari, pentru a bloca Guvernul sa lucreze in plina epidemie de coronavirus”.

„Se incalca flagrant Legea responsabilitatii fiscal-bugetare, ce obliga initiatorii sa precizeze impactul bugetar si sursa de finantare. Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta si ale aliatilor de stransura, intorc Romania in vremurile epocii de aur a tovarasului Nicolae Ceausescu, cu efecte devastatoare pentru economia nationala si cetatenii romani. Populismul si iresponsabilitatea acestor politicieni declanseaza o noua criza, cea economica, care va genera aruncarea economiei in prapastie si va genera pierderea a sute de mii de locuri de munca. Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta si ale celor care spun ca militeaza pentru un stat de drept doar la televizor sunt similare celor dictatoriale din Ungaria, singura tara din UE care a profitat de starea de urgenta pentru a ingropa democratia unui stat european”, a adaugat deputatul PNL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos