Acasă Infotrafic Politicienii romani au idei periculoase! Vor sa legalizeze depasirea pe linie continua!

Politicienii romani au idei periculoase! Vor sa legalizeze depasirea pe linie continua!

Cand Parlamentul este plin de oameni incompetenti nu te poti astepta ca propunerile legislative sa aiba vreun beneficiu celor multi. Ba dimpotriva dupa intentiile ce au dat drumu la puscariasi acum vor sa incurajeze si depasirea pe linie continua, ca si cum comisiile de circulatie mixte care au hotarat in baza unui istoric de evenimente aceste marcaje ar fi degeaba, or politistii rutieri nu reusesc sa interpreteze situatiile in care se impune depasirea liniei continue.

Potrivit unei propuneri legislative inregistrate la Senat, soferii care depasesc pe linia continua ar putea scapa de sanctiuni, in cazul in care vizibilitatea asupra drumului este de cel putin 20 de metri, iar latimea drumului este de minimum sapte metri. Depasirea poate avea loc, daca soferul incearca sa treaca de un obstacol care este oprit, stationeaza sau se deplaseaza cu o viteza foarte mica pe acelasi sens de mers. Ilustrul autor al acestui proiect se numeste Mihai Weber si provine de la grupul parlamentar al PSD, fiind ales in circumscriptia electorala 20, Gorj.

„Conducatorul este sanctionat nediferentiat pentru incalcarea marcajului continuu, fara a fi luate in considerare motivele care au determinat actiunea. Mai mult, cadrul normativ in vigoare nu indeparteaza natura perturbatoare a obstacolului, ci ingreuneaza fluiditatea traficului rutier, cauzand cresterea gradului de disconfort a conducatorului, dar si o viteza medie comerciala care are un impact negativ asupra activitatii operatorilor economici si marilor transportatori”, se arata in proiect, potrivit libertatea.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTrei medalii de aur pentru Romania la Salonul de Inventica INOVA – BUDI UZOR din Croatia!
Articolul următorO mare companie germana prezenta si in Romania anunta concedieri masive!