Acasă ACTUALITATE Politista prinsa cu 200.000 de euro mita! Ascundea mita in sutien, sa...

Politista prinsa cu 200.000 de euro mita! Ascundea mita in sutien, sa n-o vada colegii pe tura

O politista de frontiera din Vama Petea a reusit sa stranga peste 200.000 de euro din mita, anunta presa locala. Ea a obtinut cei mai multi bani in perioada pandemiei. Ea isi asteapta in aceste zile sentinta.

Conform publicatiei PresaSM, totul a inceput inca de la finalul anului 2020 (in cursul lunii decembrie), atunci cand organele de cercetare penala speciale din cadrul D.G.A. – S.J.A. Satu Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea au intrat in Romania cetateni romani din tari ce sunt considerate in contextul pandemiei COVID -19 ca „zone rosii” sau „zone galbene”. In unele situatii, in schimbul unor sume de bani, lucratorii de politie de frontiera romani care au prelucrat declaratiile prezentate in vederea efectuarii formalitatilor privind trecerea frontierei de stat au consemnat in fals, in aplicatiile informatice apartinand politiei de frontiera, cum ca acestia ar veni din alte tari, aspect care nu impunea masuri de carantinare sau izolare la domiciliu. Sumele de bani solicitate erau cuprinse intre 50 – 100 euro pentru fiecare calator.

De exemplu, la data de 24.08.2021, politista de frontiera a solicitat si primit suma de 200 de euro de la investigatorii sub acoperire pentru a le permite acestora sa intre in tara fara a fi supusi masurilor de carantinare in lipsa unui vaccin sau a unui test PCR valabil incalcandu-si atributiile de serviciu prin omiterea implementarii in bazele de date a faptului ca acestia se intorc din acele zone cu risc epidemiologic ridicat.

Cu ocazia perchezitiei corporale efectuate asupra agentei de politie a fost gasita, ascunsa in sutien, suma totala de 350 euro, constituita din bancnote de 10, 20 si 50 euro, precum si 100 lire sterline grupate in 4 calupuri. Relevant inculpata isi desfasura activitatea de control pe sensul de intrare in tara doar de la ora 01:30, astfel incat aceste sume de bani, care include si suma remisa de catre investigatorii sub acoperire, au fost primite intr-un interval de mai putin de 4 ore, aspect care atesta perseverenta sa infractionala.

Cu ocazia efectuarii perchezitiei domiciliare la locatia din localitatea Paulesti, acolo unde politista locuieste fara forme legale, a fost descoperita si ridicata o agenda continand 47 de file in care inculpata tinea o evidenta detaliata, fara a avea caracter de permanenta, a veniturilor obtinute in mod ilicit. Din analiza continutului acesteia rezulta ca inculpata isi nota „incasarile„ zilnice, respectiv din cadrul fiecarei ture, le insuma la nivelul fiecarei luni calendaristice si apoi, la nivelul fiecarui an. Aceasta agenda cuprinde mentiuni referitoare la lunile august/decembrie 2018, respectiv anii 2019 – 2021.

Politista si-a recunoscut faptele si a ajuns la un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii. Insa judecatorii Tribunalului Satu Mare au respins acest acord, pe motiv ca: ”solutia cu privire la care s-a ajuns la un acord este nejustificat de blanda in raport cu gravitatea infractiunilor si periculozitatea inculpatei si trimite dosarul procurorului in vederea continuarii urmaririi penale”.

Judecatorii urmeaza sa stabileasca sentinta in aceste zile.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAsa incepe al Treilea Razboi Mondial: Mai multe state NATO sunt gata sa trimita trupe pe frontul din Ucraina!
Articolul următorSe schimba Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic: Cormoranul va fi vanat tot anul!