26.6 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăSocialPolitistii au descoperit un laborator de substante psihoactive, 20 kilograme si 4.000...

Politistii au descoperit un laborator de substante psihoactive, 20 kilograme si 4.000 de plicuri de etnobotanice la Cluj!

in:

Stiri pe acelasi subiect

1etnoPolitistii clujeni au descoperit un laborator clandestin in care se preparau substante psihoactive, 20 de kilograme de etnobotanice in stare bruta, 4.000 de plicuri de etnobotanice si importante sume de bani.

Potrivit comisarului-sef Traian Berbeceanu, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, politistii si procurorii DIICOTServiciul Teritorial Hunedoara au destructurat o grupare infractionala specializata in traficul cu substante psihoactive (etnobotanice).

In acest caz au fost facute zece perchezitii – trei in judetul Hunedoara, in Valea Jiului, sase in judetul Cluj si una in Salaj, iar 16 persoane au fost ridicate, urmand sa fie duse la sediul DIICOT Serviciul Teritorial Hunedoara, pentru audieri.

In timpul perchezitiilor in municipiul Cluj-Napoca a fost descoperit un laborator clandestin in care se preparau substante psihoactive, dar si 20 de kilograme de etnobotanice in stare bruta, 4.000 de plicuri de substante preparate si importante sume de bani, a precizat Berbeceanu.

Potrivit acestuia, etnobotanicele erau importate in stare bruta din Spania si Germania si aduse in tara printr-o firma de curierat, erau preparate in laborator, portionate si reambalate in pliculete.

Gruparea infractionala distribuia plicurile cu etnobotanice in 20 de judete, prin dealeri locali, un plic fiind vandut cu sume intre 25 si 45 de lei.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri