14.8 C
București
luni, martie 4, 2024
AcasăACTUALITATEPolitistii au luat bancile la puricat si au descoperit sute de bancomate...

Politistii au luat bancile la puricat si au descoperit sute de bancomate nesigure in toata tara!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Poliţiştii au făcut controale, în perioada iulie – septembrie, la peste 15.000 de obiective care trebuie să aibă asigurate măsuri de securitate pentru protejarea bunurilor sau a valorilor, constatând că 81,64% dintre acestea respectă cerinţele în domeniu. Cele care nu o fac, au fost amendate, fiind aplicate 649 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste un milion de lei.

Potrivit Poliţiei Române, în trimestrul al treilea al anului în curs, poliţiştii au desfăşurat acţiuni la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, verificarea deţinătorilor de valori şi a legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice, informează News.ro.

Astfel, în perioada iulie – septembrie, poliţiştii au evaluat măsurile de securitate fizică la 14.412 agenţi economici şi instituţii publice sau de interes public şi la 1.022 de ATM-uri externe sediilor bancare.

De asemenea, au fost efectuate 713 controale privind respectarea legislaţiei în domeniul sistemelor de securitate privată de către prestatorii de servicii şi de transportatorii de valori.

”Rezultatul verificărilor efectuate arată că majoritatea entităţilor, respectiv 81,64% dintre unităţile verificate, au implementat cerinţele minimale de securitate fizică în termenul de conformare, îmbunătăţindu-şi astfel nivelul de securitate”, anunţă Poliţia Română.

În celelalte cazuri au fost stabilite măsuri şi termene de remediere a neajunsurilor constatate, fiind aplicate 649 de sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 1.045.450 de lei.

Controalele vor continua la agenţii care trebuie să respecte prevederile legale referitoare la paza bunurilor, obiectivelor şi valorilor.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimele stiri