Acasă Comentariul zilei Politistul Godina despre liderii si votantii AUR: „De fapt, ei au alergie...

Politistul Godina despre liderii si votantii AUR: „De fapt, ei au alergie la cuvantul ‘educatie’”

39

Politistul brasovean Marian Godina se amuza pe seama liderilor AUR care au provocat un nou scandal sustinand ca pe noile carti de identitate va fi inlouit cucantul „sex” cu „gen”.

„Tocmai cei care se opun cu inversunare educatiei sexuale in scoli se arata acum indignati de inlocuirea din cartea de identitate a cuvantului ‘sex’ cu ‘gen’, ceea ce ma duce cu gandul ca, din sintagma ‘educatie sexuala’, nu la cuvantul ‘sexuala’ sunt ei alergici, ci la educatie. Are logica”, a scris Godina pe Facebook.

Copresedintele AUR George Simion a anuntat miercuri seara ca refuza „spalarea pe creier”.

In subiectul tricolorului si al sexului/genului, ministerul de interne pare ca da inapoi. Dar guvernul Citu a incalcat flagrant legea, respectiv dispozitiile art. 17 din OUG 97/2005, schimband ‘sexul’ cu ‘genul’. E penal!

Pas cu pas: refuzam spalarea pe creier care ni se pregateste!”, a sustinut Simion.

Anterior, AUR a sustinut ca se urmareste ” stergerea identitatii nationale si reeducarea populatiei: cu noile carti de indentitate.

„Intrebari legitime cu privire la noile buletine:

– De ce nu apare tricolorul?

– De ce a fost inlocuit SEX cu GEN?

– De ce nu a existat o dezbatere publica inainte de a incepe emiterea noilor buletine?

– Este acesta inca un pas inainte spre stergerea identitatii nationale si reeducarea populatiei?”, se arata intr-o postare de marti pe pagina de Facebook a partidului AUR.

Directorul DEPABD, Catalin-Aurel Giulescu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca noua Carte Electronica de Identitate (CEI) va cuprinde doar doua optiuni in ceea ce priveste genul persoanei, „feminin” si „masculin”.

„Acest document, pentru proiectul-pilot va contine mentiunea ‘gen’, dar tot proiectul, acum hotararea de guvern, stabileste ca sunt doar doua optiuni, ‘feminin’ si ‘masculin’, nu exista niciun fel de alta interventie”, a spus Giulescu, la sediul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) a MAI.

El a precizat ca CEI este optionala si interesul manifestat pentru aceasta in Cluj-Napoca este deosebit, in numai cateva ore fiind epuizate toate programarile pana pe data de 3 septembrie.

„Actul de identitate are ca functie principala stabilirea identitatii persoanei si legitimarea, dar are si o functie secundara, este document de calatorie; in aceste conditii, suntem obligati sa respectam regulamentul UE care stabileste niste conditii pentru calatorie. In primul rand, niste elemente de identificare vizuala, stabilite de Uniune – respectiv steagul Uniunii Europene. Suntem obligati sa introducem acest element de identificare vizuala, steagul Uniunii, in interiorul caruia se afla indicativul Romaniei, format din doua caractere”, a explicat directorul DEPABD.

Potrivit acestuia, regulamentul UE prevede ca suntem obligati sa respectam un standard ICAO – de a structura formatul documentului avand in vedere niste zone obligatorii, pentru ca acest document sa poata fi citit electronic si sa poata fi usor de identificat anumite campuri.

„Mai mult de 60% dintre elementele de securitate pe care le contin cele doua proiecte de documente – una a fost deja lansata, in proiectul-pilot, cealalta, simpla, urmeaza s-o lansam in urmatoarele patru luni – sunt structurate in special prin modalitatea prin care sunt imbinate culorile, vopselurile”, a afirmat Giulescu.

In ceea ce priveste CEI s-a optat pentru stema nationala, pe langa insemnele UE, care sunt obligatorii, iar aceste elemente pot fi cuprinse doar in partea de sus a documentului, a adaugat el.

„Tehnic, e aproape imposibil la acest moment sa introducem steagul Romaniei, cu actualele tehnologii. Dar putem sa luam in considerare orice fel de propunere. Aceasta este esenta proiectului-pilot – ne propunem ca in acest an sa emitem un numar limitat de carti, aproximativ 5.000. In aceasta faza vom testa toate elementele tehnice, dar si in ceea ce priveste utilizarea documentului”, a precizat Giulescu.

Directorul DEPABD a adaugat ca documentul de identitate va putea sa contina orice fel de element considerat necesar.

„Asteptam propunerile dumneavoastra, va multumim pentru cele care deja au fost formulate. Orice optiune este posibila, in acest moment, vom analiza cu foarte mare atentie si la final vom trage niste concluzii si este foarte posibil ca mentiunea respectiva sa fie ‘sex’”, a mai declarat Giulescu.

Intrebat cand vor fi disponibile noile carti de identitate, Giulescu a mentionat ca acest lucru se va intampla dupa ce vor fi solutionate toate aspectele discutate: „Nu mai devreme de noua luni, dar nu mai tarziu de 12 luni”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos