Acasă Auto Politistul Marian Godina a fost prins de radar cu 143 km/h! „Băga-mi-aș…...

Politistul Marian Godina a fost prins de radar cu 143 km/h! „Băga-mi-aș… !”

Marian Godină a povestit pe Facebook cum a fost surprins de un aparat radar în timp ce conducea cu 150 de km/h şi cum i-au comunicat autorităţile că este nevoie să achite cât mai repede amenda.

”Când am fost în Austria, am mers într-o seară pe o autostradă și am simțit un mic bliț. M-am uitat repede la vitezometru și aveam cam 150 km/h. Instinctiv mi-a venit în gând clasica înjurătură economisitoare de cuvinte. Adică nu am zis „offf, la naiba, mergeam cam tare și am luat un radar”, ci m-am rezumat la un scurt și autohton „băga-mi-aș…”.

Când m-am întors din vacanță, a mai durat câteva zile și am găsit în poștă „vederea” din Viena. Prima foaie era scrisă în germană și am înțeles din ea doar că avusesem 143 km/h.

Noroc că avuseseră austriecii grijă să îmi trimită una și în română. Treaba era simplă: în calitate de proprietar al mașinii care fusese depistată cu viteză trebuia să trimit datele celui care a condus la data și ora respectivă. Mai scria ceva, nu mai țin minte exact textul, dar care se putea traduce mai simplu cam așa: frățioru’, hai ca să nu ne mai complicăm, nu ne mai trimite tu datele alea și mai bine bagă direct banu’ repejor în contul ăsta și puțin ne mai pasă de cine a condus. Haide, bagă banu’ acoloșa și uităm tot ce-a fost.”

Am ales varianta asta mai simplă și am transferat 45€ în contul respectiv, oricum eu condusesem.
Dar stau să mă gândesc: sancțiunea lor urmărea pedepsirea exactă a celui care a încălcat legea sau îi interesa de fapt banul?

Cred că banul, din moment ce nu le-au fost necesare exact datele celui care a condus.”, a scris Godină pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentBrasov: Un copil de 12 ani a luat foc pe pista de karting! Are arsuri grave!
Articolul următorReplica unei vedete pentru Ministrul Muncii: Te rog frumos sa nu ne mai faci prosti pe fata!