30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEPonta RECUNOASTE ca a gresit in fata lui Iohannis! ”Trebuia sa-l sun!”

Ponta RECUNOASTE ca a gresit in fata lui Iohannis! ”Trebuia sa-l sun!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Victor Ponta a recunoscut oficial ca in vizita pe care a facut-o în țările arabe „a fost probabil o lipsă de comunicare” cu președintele Klaus Iohannis și a adăugat că, de acum înainte, va discuta direct cu șeful statului și nu doar prin intermediul echipelor de consilieri.

„A fost probabil o lipsă de comunicare în general pe zona de politică externă. Ministrul de Externe discută cu consilierul prezidențial, domnul Comănescu. Noi aveam această vizită negociată de peste un an de zile. Vă dați seama că nu poți să te duci de pe o zi pe alta să te vezi cu regele Arabiei Saudite, cu toți liderii din țările respective. Am cerut evident de la SIE, de la SRI din timp toate datele despre spațiul respectiv. A fost o lipsă de comunicare și, cu siguranță, putem să comunicăm mult mai bine pe această zonă”, a spus Ponta la Digi 24.

Pe de altă parte, premierul a explicat că, din punct de vedere constituțional, lucrurile sunt clare cu privire la atribuțiile președintelui și cele ale Guvernului. „Am văzut comentarii extrem de politice de la oameni inteligenți și culți: „Președintele face toată politica externă, Guvernul nu are voie să iasă din țară!” Constituția prevede foarte clar care este rolul președintelui, care e rolul Guvernului și toate vizitele pe care le-am făcut pe linie guvernamentală și în special economică sunt în ideea dezvoltării colaborării economice între România și celelalte țări”, a explicat Ponta, care a adăugat că și Guvernul îl poate ajuta pe președinte când merge în vizite externe cu tot ce are la dispoziție „ca aparat guvernamental”.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri