Acasă Retail Posta Romana va introduce servicii financiar-bancare si un sistem de franciza!

Posta Romana va introduce servicii financiar-bancare si un sistem de franciza!

59

Posta Romana va introduce servicii financiar-bancare si un sistem de franciza pentru oficiile postale, proiectul urmand sa fie prezentat in perioada 6 august – 6 septembrie 2013, potrivit agerpres.ro.

In acest sens, compania urmareste crearea unei oferte de produse si servicii bancare la nivel national, din punctul de vedere al acoperirii teritoriale, concretizata intr-un proces puternic de bancarizare si incluziune financiara la nivel national.

Proiectul va asigura accesul oricarui cetatean la produse si servicii bancare si va respecta legislatia in domeniu.

Potrivit CNPR, incepand cu trimestrul IV al acestui an, sistemul de franciza postala, prin care persoanele fizice sau juridice interesate vor putea opera servicii postale sub brandul Posta Romana, va deveni operational.

Compania Nationala Posta Romana parcurge un proces de restructurare si modernizare ce are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei, pe o piata liberalizata incepand cu luna ianuarie 2013.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania si unicul prestator de serviciu postal universal. Compania opereaza printr-o retea de peste 5.600 de oficii postale cu acoperire nationala si are, la ora actuala, un numar de 32.000 de angajati.

Guvernul a decis, la sfarsitul lunii mai 2013, prelungirea cu 180 de zile a termenului de privatizare a Postei Romane, avand in vedere ca niciun potential investitor nu a achizitionat caietul de sarcini la privatizarea companiei pana la data de 28 mai 2013.

Peste 50 de potentiali investitori din Europa, Asia si SUA, dar si reprezentanti ai administratiilor postale internationale si fondurilor romanesti si internationale de investitii au purtat discutii cu reprezentantii CNPR, dar niciunul nu a achizitionat caietul de sarcini in termenul stabilit, arata, la vremea respectiva, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos