PREMIERA DE GALA a filmului „Pozitia copilului”

PREMIERA DE GALA a filmului „Pozitia copilului”

pozitia copiluluiRegizorul Nae Caranfil, soprana Angela Gheorghiu si principele Nicolae s-au numarat printre cei circa 1.000 de invitati care au pasit, luni seara, pe covorul rosu la premiera de gala a filmului „Pozitia copilului”, primul lungmetraj romanesc premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

Evenimentul de gala a avut loc la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, in foaierul careia invitatii au putut admira celebrul trofeu. Printre invitatii care au vazut filmul la premiera de gala s-au mai numarat Cezar Ouatu, Marian Crisan, Ana Ularu si directorul general al Centrului National al Cinematografiei, Eugen Serbanescu.

Si spectatorii din alte orase vor avea ocazia sa-i intalneasca pe actorii si membrii echipei filmului premiat cu Ursul de Aur. In weekendul de lansare, acestia se vor intalni cu publicul din Ploiesti, Cluj, Brasov, Targu-Mures, Constanta si Craiova si vor raspunde intrebarilor, la finalul proiectiilor. O proiectie unica va avea loc la Bistrita vineri, la Centrul Multicultural Sinagoga, de la ora 20.00. La Slobozia, va rula la Casa de Cultura a Municipiului vineri, de la ora 19.00, iar sambata si duminica, de la 15.00.

„Pozitia copilului” va fi proiectat si in Franta, Germania, Austria, Elvetia, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zealanda, Taiwan. Totodata, Beta Cinema, compania care gestioneaza vanzarile peliculei, este in ultima faza a negocierilor pentru distributia in Statele Unite si Marea Britanie.

Pe langa Ursul de Aur, filmul regizat de Calin Peter Netzer a castigat si premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) la Berlinala.
Share this post