PREMIERA in Grecia: Dupa 100 de ani magazinele pot deschide duminica!

36

Premiera in Grecia, dupa o restrictie veche de 100 de ani, magazinele au deschis pentru prima data duminica, cu program prelungit, insa retailerii nu privesc cu ochi buni aceasta hotarare.

„Nici macar un client nu a intrat astazi. Nu orele de lucru erau problema, ci daca populatia are bani sau nu”, comenteaza pentru Wall Street Journal proprietarul unui magazin de imbracaminte din centrul Atenei.

Pana acum, retailerii din Grecia puteau lucra maximum doua duminici pe an, una dintre cele mai restrictionate piete de consum din Europa in ceea ce priveste sfarsitul saptamanii, cu reguli care dateaza de la 1908.

Guvernul spera ca decizia va creste competitivitatea si va crea zeci de mii de locuri de munca intr-o economie cu un somaj de 27%.

Executivul spera de asemenea sa impresioneze delegatiile institutiilor financiare internationale, care au sosit luni la Atena pentru o noua evaluare a programului economic, de care depinde o noua transa din acordul de finantare externa.

„Intr-o tara care primeste 18,5 milioane de turisti in fiecare an, care vrea sa devina o destinatie de weekend, este de neconceput ca magazinele sa fie inchise duminica”, a declarat Notis Mitarakis, ministru adjunct al dezvoltarii, citat de WSJ.

Magazinele care au deschis duminica au oferit discounturi semnificative pentru a atrage clienti. Vremea buna, insorita, a tinut cu retailerii, insa multi vizitatori ai centrelor comerciale au preferat sa priveasca.

Sursa: mediafax.ro