Acasă ACTUALITATE Premierul Cîțu: „Guvernul repara ceea ce au stricat pesedistii in ultimii ani”

Premierul Cîțu: „Guvernul repara ceea ce au stricat pesedistii in ultimii ani”

remierul Florin Citu a afirmat, marti, ca este nevoie de reforme in sistemul de pensii, acestea fiind deja prezentate in strategia fiscal-bugetara si vor fi transferate si in PNRR, iar Guvernul „repara ceea ce au stricat pesedistii in ultimii ani”.

Intrebat in legatura cu eliminarea pensiei anticipate, Citu a spus: „Luati franturi din discutii. Nu avem un plan larg prezentat pana acum. Nu a fost o discutie despre pensia anticipata sau despre alte pensii. Se discuta despre reforma sistemului de pensii, iar obiectivul acestui sistem este sustenabilitatea”.

„Stim foarte bine ca in Romania, nu numai in Romania, la nivelul UE exista o problema cu sustenabilitatea sistemului de pensii, care, in cativa ani de zile – in 10, 15 ani – s-ar putea sa aiba o problema de sustenabilitate. Astfel, avem nevoie de aceste reforme. Nu este nimic nou. Aceste reforme sunt deja prezentate in strategia fiscal-bugetara care este publica, in programul de convergenta, care este si el public si vor fi transferate si in PNRR. Nu este nimic in plus sau altceva”, a adaugat premierul, inaintea sedintei conducerii PNL, citat de Agerpres.

Citu a mentionat ca „Guvernul repara ceea ce au stricat pesedistii in ultimii ani”.

„Exista recomandari de tara in planul de convergenta din 2019-2020 pentru guvernele anterioare, ceea ce face acest guvern astazi este sa repare ceea ce au stricat pesedistii in ultimii ani, dar si in ultimul an, cand nu s-au facut reforme. Asta face acest program de reforma astazi”, a precizat premierul, intrebat daca aceste reforme au fost recomandate de Comisia Europeana.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat, vineri, Guvernul Citu ca s-ar fi angajat in fata Comisiei Europene sa nu mai majoreze pensiile, sa desfiinteze pensionarea anticipata si sa majoreze varsta de pensionare.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSondaj: Peste 60% dintre români cred că Ludovic Orban a fost un premier mai bun decât Cîțu
Articolul următorCe boli poti sa iei daca nu speli bine capsunile