7.5 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăACTUALITATEPremierul Cîțu trimite corpul de control peste Vlad Voiculescu, la Ministerul Sanatatii!

Premierul Cîțu trimite corpul de control peste Vlad Voiculescu, la Ministerul Sanatatii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Corpul de control al Guvernului se va autosesiza cu privire la respectarea legislaţiei de către Ministerul Sănătății, după ce săptămâna trecută instituția a publicat, în premieră de la debutul pandemiei, datele legate de numărul de teste COVID făcute în fiecare judeţ, a anunțat luni premierul Florin Cîțu.

Reamintim că pentru prima dată de la debutul pandemiei în România, Ministerul Sănătății a publicat în 4 martie situația testărilor și a spitalizărilor în fiecare județ.

  • „Am avut o discuţie cu şeful Corpului de control în această dimineaţă. Se autosesizează să vadă dacă au fost respectate toată legislaţia, avizele dacă au fost luate şi vom vedea”, a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

El a fost întrebat despre un comunicat al Ministerului Sănătăţii referitor la „remedierea” unor chestiuni legate de publicarea datelor privind testele COVID la nivelul fiecărui judeţ.
Întrebat, la ce avize se referă, premierul a explicat: „Este vorba despre publicarea unor informaţii care ţin de mai multe instituţii şi atunci, natural, trebuia să existe avizul şi acelor instituţii”.Vlad Voiculescu: Nu există date secrete. Tot ce înseamnă ban public cheltuit ar trebui să fie date publice
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat, luni, spunând că toate datele care țin de cheltuirea banului public ar trebui să fie transparente, făcute publice.

  • „Toate datele care țin de cheltuirea banului public ar trebui să fie transparente, făcute publice. Dacă există vreun motiv pentru ca anumite date să nu fie făcute publice, atunci acea autoritate care consideră asta poate să se exprime public.
  • Nu există date secrete. Tot ce înseamnă munca administrației publice, respectiv ban public cheltuit, ar trebui să fie date publice, transparente. Transparența e un obiectiv nu doar al Ministerului Sănătății, ci și al Guvernului”, a declarat Voiculescu.

Întrebat de un jurnalist dacă a avut avizul STS și SRI pentru a publica numărul de teste în fiecare județ, Vlad Voiculescu a răspuns: „Avizele SRI, STS pentru numărul de teste? Numărul de teste trebuia publicat cu mult timp înainte. E primul lucru pe care îl așteptam”.

Chestionat despre verificările Corpului de control, Voiculescu a răspuns: „Nu a trimis premierul corpul de control. Există o solicitare a unor instituții, probabil, care trebuie verificată”.

Ultimele stiri