Acasă ACTUALITATE Premierul Ciucă a făcut anunțul. Modificări radicale în domeniul construcțiilor

Premierul Ciucă a făcut anunțul. Modificări radicale în domeniul construcțiilor

62

Primul-ministru vrea reglementări serioase pe piața de construcții, în special la structurile de rezistență ale noilor clădiri, fie că este vorba de locuințe sau sedii de firmă ori ale administrației de stat.

Premierul a cerut monitorizarea şi coordonarea transpunerii în practică a tuturor acestor decizii care se iau la nivelul Guvernului, şi să existe o cooperare cu autorităţile locale astfel încât ”să înţeleagă toată lumea că aici nu discutăm despre a duce responsabilitatea de la nivel central la nivel local şi invers, ci este o responsabilitate comună pentru tot ceea ce înseamnă o infrastructură consolidată şi asigurată pentru risc seismic”.

”România este o ţară cu risc seismic, am avut discuţii şi cu specialişti în domeniu, ca atare cred că foarte curând (..) va trebui să instrumentalizăm acea procedură prin care companiile să poată să fie certificate pe domenii de specialitate în construcţii şi de asemenea să reglementăm partea de responsabilitate faţă de structura de rezistenţă în timp a celor care sunt implicaţi în realizarea acestor construcţii”, a spus premierul.

”La Gorj, vă rog să continuăm să monitorizăm modul în care se folosesc fondurile, pentru că am alocat de la fondul de rezervă bani, continuăm să alocăm bani pentru că au mai fost identificate clădiri publice care necesită să fie reparate. Toate aceste sume vor trebui cheltuite aşa cum se cuvine, astfel încât să avem garanţia că nu repetăm greşelile din trecut”, a mai cerut şeful Executivului în şedinţă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos