Premierul Dacian Ciolos: Toate masinile germane au piese fabricate in Romania!

Premierul Dacian Ciolos: Toate masinile germane au piese fabricate in Romania!

Prezent la recepţia oferită de ambasada Germaniei la Bucureşti, cu prilejul Zilei Unităţii Germane, premierul României, Dacian Cioloș, a vorbit despre relaţiile comerciale pe care țara noastră le are cu Germania.

În acest context, prim-ministrul a oferit și exemplul pieselor de fabricaţie românească pe care germanii le folosesc pentru asamblarea autovehiculelor.

„Am ajuns azi în situaţia în care nu aş exagera dacă aş spune că orice automobil produs în Germania are, într-un fel sau altul, o piesă produsă în România”, a declarat Dacian Cioloș, citat de dcnews.ro

„Nu ştiu dacă la un alt moment în istorie am putut vorbi de un nivel al relaţiei mai bun şi mai intens decât cel pe care îl trăim în momentul de faţă, a mai spus acesta.

Premierul a vorbit şi despre comunitatea de etnici germani de descendenţă română, afirmând că aceştia reprezintă ‘tot atâţia ambasadori ai României’.

În discursul susţinut, Cioloş a subliniat şi implicarea ţării noastre alături de Germania în proiectul european de după Brexit.

‘După Brexit, vedem în mod clar că Germania îşi asumă, din nou, alături de alte state europene care îşi doresc un viitor european, un leadership, inclusiv politic şi România îşi asumă alături de Germania acest proces’, a adăugat şeful Executivului.
Share this post