Acasă ACTUALITATE Premierul Orban anunta ca dosarul 10 august nu va ramane asa. ”Exista...

Premierul Orban anunta ca dosarul 10 august nu va ramane asa. ”Exista posibilitati de a schimba lucrurile”

219

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că nu înțelege decizia DIICOT de a clasa parțial dosarul 10 august, susținând că aceasta este „este contrară a ceea ce au pățit protestatarii pașnici și contrară a tot ce au văzut la televizor oamenii”

„Este o decizie care m-a întristat, este o decizie pe care nu o înțeleg, este contrară a ceea ce au pățit protestatarii pașnici și contrară a tot ce au văzut la televizor oamenii. Cred că există posibilități de a schimba lucrurile. În ceea ce mă privește pe mine, cred că orice vinovat trebuie pedepsit și acest lucru trebuie realizat de justiția din România. Pe de altă parte, nu-mi cereți să dau ordine procurorilor șefi, nu-mi cereți să fac ce au făcut alții, să intru cu bocancii în activitatea justiției, pentru că nu o s-o fac”, a spus șeful Guvernului.

Orban a amintit că decizia de preluare a dosarului de către DIICOT a fost luată în perioada în care ministru al Justiției era Tudorel Toader, iar șeful DIICOT-ului era Felix Bănilă.

„Ce s-a întâmplat în perioada respectivă, de ce s-a ajuns la acest rezultat, nu pot să vă dau răspunsul la această întrebare. În ceea ce ne privește pe noi, am desecretizat dosarul, am pus la dispoziția procurorilor toate înregistrările, am oferit tot concursul organelor de cercetare penală pentru aflarea adevărului”, a mai spus el.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos