Acasă Angajari Premierul Orban anunta ca o parte a bugetarilor vor fi trimisi in...

Premierul Orban anunta ca o parte a bugetarilor vor fi trimisi in somaj tehnic

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri seara că în guvern că a fost gândit un sistem prin care o parte a bugetarilor vor fi trimiși în șomaj tehnic.

Este vorba despre un mecanism prin care, în unele zone ale sistemului public, jumătate dintre angajaţi să lucreze 15 zile, iar restul să fie „plătiţi într-un fel de şomaj tehnic şi invers”.

„Acest mecanism trebuie să asigure funcţionarea zonei publice”, a declarat premierul Orban, menţionând că nu pot fi afectate sistemul sanitar, cel de ordine publică, militar sau de asistenţă socială.Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, la B1 Tv, că se pregăteşte o reglementare pentru angajaţii din sistemul public. 
„Sunt zone publice care nu pot fi afectate, ba chiar avem nevoie de resurse suplimentare. Nu putem afecta zona de spitale, DSP, ambulanţe, zona MAI cu jandarmi, pompieri, poliţişti, nu putem afecta zona militară. Sunt mai greu de afectat zona Ministerului Muncii, pentru că ANOFM este implicată în acordarea şi procesarea sumelor pentru somajul tehnic, AJPIS, ITM, Casele de Pensii sunt implicate. Sunt zone publice unde nu putem lua măsuri similare cu somajul tehnic”, a explicat premierul. 
El a spus că, pentru alte zone, a fost gândit „un mecanism care ţine de evitarea riscului de răspândire a viruslului”. 
„Împărţim angajaţii în două, fiecare parte să poată menţine funcţionalitatea instituţiei publice. Fiecare angajat lucrează 15 zile, restul sunt plătiţi într-un fel de şomaj tehnic şi invers. Acest mecanism trebuie să asigure funcţionarea zonei publice. Practic, jumătate din angajaţi vor fi într-o formă de şomaj tehnic şi beneficiază de 75% din salariul mediu brut”, a afirmat Orban.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAmbulantier dotat cu scotch impotriva coronavirusului! Reactia lui Alex Dima de la PRO TV: Un om a murit infectat acolo
Articolul următorCTP: ”Romanii ar trebui pretuiasca ce face Iohannis. Uitati-va la alti lideri de state ce au facut!