Acasă Angajari Premierul Orban anunta ca restaurantele s-ar putea redeschide dupa 1 septembrie

Premierul Orban anunta ca restaurantele s-ar putea redeschide dupa 1 septembrie

68

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, ca restaurantele ar putea fi deschise, cel mai probabil, de la 1 septembrie, o decizie in acest sens urmand a fi luata in cursul saptamanii.

„Dezbatem in cursul acestei saptamani. Am solicitat punctul de vedere al specialistilor din Grupul de Suport Tehnico-Stiintific si alti specialisti sa vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandari. Intentia mea este ca in cursul acestei saptamani sa luam o decizie. Cu atat mai mult cu cat se va termina sezonul estival si va fi din ce in ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, sa poata sa serveasca masa pe terasa”, a precizat Ludovic Orban, luni, intr-o emisiune la Digi 24.

Acesta a reiterat faptul ca temperaturile scazute inregistrate deja in zona montana vor face dificila servirea mesei in spatii deschise.

Orban a avansat ca termen probabil pentru redeschiderea restaurantelor inceputul lunii septembrie.

„Vedem, luam decizia. Cel mai probabil de la 1 septembrie, in anumite conditii”, a spus el.

Premierul a adaugat ca se analizeaza si posibilitatea reluarii vietii culturale in spatii inchise.

„Discutam de posibilitatea reluarii activitatii in institutii de cultura, in teatre, in cinematografe, sigur, cu un set de conditii: distantare, portul mastii, dezinfectare si alte posibile solutii pentru reducerea riscului de raspandire”, a afirmat Orban.

In ceea ce priveste prezenta spectatorilor pe stadioane, prim-ministrul a subliniat faptul ca galeriile echipelor sunt foarte greu de controlat si ca, in aceste conditii, riscul de transmitere a noului coronavirus este foarte mare, dar daca scade numarul de infectari si intr-o localitate nu e niciun caz, se poate ajunge si la meciuri cu public.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos