Acasă Economie Premierul Orban despre taierea padurilor: Romania este importator net de lemn. Aducem...

Premierul Orban despre taierea padurilor: Romania este importator net de lemn. Aducem lemn din Germania, Austria, Polonia si Ucraina

Premierul Ludovic Orban a vorbit, la TVR 1, despre tăierile de lemne, care au loc chiar și în această perioadă, a epidemiei de coronavirus. Surprinzător, Orban a informat că România este importator net de lemn, nu exportator, așa cum cred românii. Cât despre austriecii de la Schweighofer, premierul a acuzat că această companie este supusă unui atac coordonat și că ”aproape 80 la sută din lemnul pe care îl procesează este din import”.

„Exploatarea legală a lemnului este extrem de importantă. Ce să facem, să mai producem 200.000 de șomeri?Lemnul este o resursă care, exploatată legal, prin fabricile de mobilă, generează locuri de muncă și susțin economia. Treaba noastră este ca exploatarea să se facă legal.

Am adoptat o măsură în care Gărzile forestiere participă alături de armată și jandarmerie, în împiedicarea tăierii ilegale și a transportului. Acum este mult mai ușor să descoperi cantități de masă lemnoasă.

Circulă foarte multe neadevăruri. România este importator net de masă lemnoasă. Noi am importat milioane de tone din Germania, din Austria, din Polonia, din Ucraina. Au fost furtuni foarte puternice și sunt foarte multe căzături și din cauza asta prețul masei lemnoase a coborât destul de mult și este mai rentabil uneori să achiziționezi lemn din din alte țări decât din propria țară. Exportul e mult mai mic decât importul.

Am văzut că e o campanie și împotriva celor de la Schweighofer, dar aproape 80 la sută din lemnul pe care îl procesează este din import”, a declarat Ludovic Orban.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentOreste: Ce rol au teoriile conspiraționiste gândite in laboratoare secrete și diseminate in mass-media?
Articolul următorAbuzurile coronavirusului: Femeie amendata cu 1000 de lei pentru ca a indraznit sa critice primaria ca nu ia destule masuri