26.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăStirea zileiPremierul Orban în celebra publicație Bloomberg: În ciuda virusului, România nu cedează...

Premierul Orban în celebra publicație Bloomberg: În ciuda virusului, România nu cedează populismului

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Premierul României, Ludovic Orban, este lăudat de celebra publicație Bloomberg pentru măsurile luate în pandemie, în condițiile în care tot mai multe state est-europene cad pradă populismului.

În interviul acordat Bloomberg, premierul Orban spune că are încredere în români că în data de 6 decembrie nu vor vota populismul și promisiunile de scurtă durată, ci vor alege proiectele de viitor, care contează cu adevărat.

”Cred că oamenii își dau seama că am ales să preluăm guvernarea într-un moment foarte dificil pentru țară. A trebuit să ne luptăm nu doar cu pandemia, ci și un Parlament ostil, dar am reușit să ținem România pe linia de plutire”, a declarat premierul Orban.

Bloomberg menționează în articolul citat populismul deșănțat al PSD, care a încercat să forțeze creșterea nesustenabilă a pensiilor, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere economic, măsură ce ar fi afectat grav orice stat în pandemie. De asemenea, social-democrații au cheltuit banul public fără nicio restricție, bazându-se pe majoritatea parlamentară obținută în urmă cu patru ani.

Premierul Orban a mai declarat că după alegeri PNL este deschis la negocieri pentru a forma o alianță de guvernământ cu orice partid sau formațiune politică, mai puțin cu PSD, care ”a făcut mult rău țării”.

Cât privește revenirea economică după pandemie, premierul Orban spune că România va reduce deficitul de la peste 9% la sub 3% în următorii ani, iar investiții vor continua masiv, folosindu-se în special fondurile europene, România urmând să primească peste 80 de miliarde de euro de la UE.

Ultimele stiri