Acasă ACTUALITATE Premierul Tudose se lauda cu un nou proiect grandios… care exista deja...

Premierul Tudose se lauda cu un nou proiect grandios… care exista deja de peste 20 de ani!

13
Premierul Mihai Tudose a discutat luni la telefon cu omologul sau bulgar Boiko Borisov, cei doi convenind organizarea unei noi sedinte de guvern comune, in luna septembrie, la Varna, reuniune in care vor fi stabilite si „detaliile infiintarii unei trilaterale intre Romania, Bulgaria si Grecia”, potrivit unui comunicat de presa remis de Guvern. Insa o trilaterala Romania – Bulgaria – Grecia exista deja, aceasta fiind lansata, conform site-ului MAE, inca din august 1995, informeaza Hotnews.ro.

Potrivit comunicatului transmis luni seara de Executiv, „prim-ministrul Mihai Tudose a avut astazi o convorbire telefonica cu omologul sau bulgar, Boiko Borisov, despre posibilitatile de cooperare intre cele doua tari in ceea ce priveste infrastructura, turismul, dar si in alte domenii pentru finantarea carora vor fi folosite fonduri europene”.Sursa citata mai mentioneaza ca cei doi premieri „au agreat ca in septembrie sa aiba loc o noua reuniune comuna a guvernelor roman si bulgar, la Varna, unde vor fi stabilite detaliile infiintarii unei trilaterale intre Romania, Bulgaria si Grecia, pe agenda careia va fi inclusa si stimularea turismului in regiune”.

De asemenea, mai arata Executivul, in contextul detinerii de catre Bulgaria a presedintiei Consiliului Uniunii Europene in prima jumatate a anului 2018, „s-a discutat despre posibilitatile de cooperare pe proiecte comune intre cele doua state in cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunarii si Marii Negre”.

Conform comunicatului, premierul Mihai Tudose a propus de asemenea „conectarea capitalelor Bucuresti – Sofia – Atena printr-o linie feroviara rapida de persoane, aspect la care vor lucra ministrii transporturilor din cele trei tari”. Tot pe partea de infrastructura, s-a agreat accelerarea proiectelor celor doua poduri peste Dunare, intre Turnu Magurele – Nicopole si Calarasi – Silistra, se mai precizeaza in comunicat.

Dar printre structurile de cooperare regionala din care face parte tara noastra exista si o trilaterala „Romania – Bulgaria – Grecia”, ce a fost lansata la 26 august 1995, conform site-ului Ministerului de Externe.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos