Acasă ACTUALITATE Președintele Iohannis amendat cu 5000 de lei de CNCD pentru afirmatia ca...

Președintele Iohannis amendat cu 5000 de lei de CNCD pentru afirmatia ca vor ungurii sa ne ia Ardealul

142

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Klaus Iohannis, președintele României, cu suma de 5000 de lei pentru afirmațiile referitoare la minoritatea maghiară.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 20 mai 2020, a adoptat următoarea hotărâre:

”Afirmația domnului Klaus Werner Iohannis: „Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1.”, se arată într-un comunicat de presă.Dacă

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMedici romani care trateaza coronavirus: Suntem epuizați, mergem până cădem. Am avut zile cu 45 de ambulanțe!
Articolul următorIPS Teodosie reface slujba de Pasti si cheama oamenii sa ia lumina! Sa rosim oua sau facem bradul de Craciun in august?