Intra in contact cu noi

ACTUALITATE

Președintele Iohannis anunță că UDMR trebuie să rămână la guvernare: Este parte activă la amplul proces de modernizare a României

Publicat cu

pe

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în mesajul prezentat de către consilierul prezidenţial Cătălina Galer vineri la Congresul UDMR, că Uniunea este o formaţiune matură, lucru dovedit de faptul că deţine portofolii ministeriale, iar membrii partidului ştiu să îşi asume răspunderea de a fi de partea guvernării, chiar dacă România traversează perioade dificile.

„Astăzi este o zi importantă nu numai pentru Uniunea Democrată Maghiară din România, ci pentru întreaga comunitate maghiară din ţara noastră. În cadrul acestui Congres, veţi alege liderii care vor ghida şi conduce formaţiunea dumneavoastră politică în următorii patru ani. Traversăm cu toţii vremuri complicate, care necesită multă seriozitate în special de la oamenii politici. Este, poate mai mult ca oricând, nevoie de politicieni integri, cu viziune, capabili să facă faţă încercărilor timpurilor actuale. Provocările la care trebuie să răspundem devin din ce în ce mai complexe, iar clasa politică trebuie să găsească soluţiile potrivite, astfel încât cetăţenii să resimtă cât mai puţin consecinţele crizelor cu care ne confruntăm”, a transmis Klaus Iohannis, în mesajul prezentat vineri la Congresul UDMR de către consilierul prezidenţial – Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, Cătălina Galer.

Şeful statului a adăugat că „UDMR a demonstrat că este un partid responsabil, care a influenţat de-a lungul timpului nu doar comunitatea minorităţii pe care o reprezintă, ci chiar direcţia politică a ţării, fiind în mod constant prezent în Parlamentul României şi, în numeroase ocazii, parte a coaliţiilor de guvernare”.

„Faptul că în prezent UDMR deţine portofolii ministeriale dovedeşte că este o formaţiune matură, ai cărei membri îşi asumă răspunderea de a fi parte a guvernării chiar şi în perioade dificile. Comunitatea maghiară din România are, cu siguranţă, mari aşteptări de la partidul dumneavoastră şi îşi doreşte ca reprezentanţii săi din instituţiile centrale şi locale să le protejeze interesele şi să asigure o bună implicare şi participare a membrilor acesteia în procesele decizionale”, a completat preşedintele Iohannis, în mesajul său.

Reclama

Acesta a mai precizat că România se află acum într-un amplu proces de modernizare, din care UDMR trebuie să continue să fie parte activă.

„Avem în prezent la dispoziţie instrumente de finanţare care oferă României o oportunitate imensă de dezvoltare şi de a acorda tuturor românilor şansa la o viaţă mai bună, indiferent în ce zonă a ţării trăiesc. În acest sens, implicarea dumneavoastră pentru atingerea acestor obiective este esenţială, inclusiv din perspectiva promovării unei corecte reprezentări. Vedem că în această perioadă pericolele populismului şi extremismului împânzesc Europa. Apărarea democraţiei şi a valorilor euroatlantice este o datorie care revine, fără echivoc, fiecărei forţe politice. UDMR trebuie să conştientizeze rolul major pe care îl are în susţinerea şi menţinerea ţării noastre pe drumul său pro-european. Asigurarea stabilităţii şi a prosperităţii depinde de modul în care vom şti să ne opunem tendinţelor revizioniste, extremiste şi să descurajăm toate acţiunile menite să întreţină conflicte artificiale. Vă încurajez să fiţi în continuare reprezentanţii responsabili de care minoritatea maghiară din România are nevoie şi pe care se poate baza pentru a-i fi ascultate opiniile şi nevoile şi să continuaţi să colaboraţi cu celelalte partide pentru a oferi tuturor cetăţenilor un viitor mai bun. Urez Uniunii Democrate Maghiare din România mult succes şi un Congres care va consolida o Românie puternică într-o Europă unită!”, a conchis şeful statului, în mesajul său.

Lucrările Congresului UDMR au început vineri, la Timişoara şi se vor desfălura şi sâmbătă, când va fi ales preşedintele Uniunii, funcţie pentru care actualul preşedinte Kelemen Hunor şi-a anunţat candidatura.

Reclama

International

Incident grav in YEMEN! Dupa ce au sechestrat o nava comerciala rebelii ataca o nava de razboi americana!

Publicat cu

pe

La numai doua saptamani dupa ce rebelii houthi au luat cu asalt o nava comerciala israeliana la Marea Rosie, acestia s-au napustit asupra distrugatorului american USS Carney.

Yemen a atacat o nava de razboi americana si mai multe vase comerciale. O drona a fost interceptata de catre SUA.

Pentagonul este la curent cu informatiile potrivit carora o nava de razboi americana a fost atacata in Marea Rosie.
Pentagonul a declarat ca este la curent cu informatiile potrivit carora o nava de razboi americana si mai multe nave comerciale au fost atacate in Marea Rosie.

„Suntem constienti de rapoartele privind atacuri asupra navei USS Carney si a unor vase comerciale in Marea Rosie si vom furniza informatii pe masura ce acestea vor fi disponibile”, a adaugat Pentagonul.

Reclama

Un oficial american, care a vorbit sub protectia anonimatului, a declarat pentru AP ca atacul a inceput in jurul orei 10.00 in Sanaa, Yemen, si a durat pana la cinci ore.

Un alt oficial american a declarat pentru agentia de presa ca Carney a interceptat cel putin o drona in timpul atacului, arata news.sky.com

Pe 20 octombrie, rebelii Houthi din Yemen, insurgenta sustinuta de Iran, a declarat ca a capturat o nava israeliana in Marea Rosie, duminica. Israelul sustine ca nu e nava sa.

Reclama
Continua sa citesti

Cultura

In plin post al Craciunului Vasile Banescu vorbeste despre cel mai mare pacat!

Publicat cu

pe

In plin post al Craciunului purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, vorbeste despre cel mai mare pacat al omului care nu este legat de placerile trupesti, ci de cele spirituale. Viciul originar, radacina tuturor relelor care creste in sus este mandria.

Intr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Vasile Banescu explica de ce acest pacat ne face sa stricam viata altora, sa tradam, sa parvenim.

„In ciuda unei pareri superficiale, generalizate, atent intretinute de diavolul insusi, cele mai rele placeri si grave pacate sunt cele pur spirituale, NU cele trupesti: placerea de a-i devora prin intrigi si critici pe ceilalti, de a te purta despotic inclusiv in numele Domnului, de a corupe si strica viata altora, de a inmulti abil raul, de a murdari, trada si minti pentru a parveni. Cortegiul rautatii e nesfarsit. In fruntea lui merg perversele placeri ale puterii strivitoare si ale urii distrugatoare. Viciul originar, radacina tuturor relelor care creste in sus este mandria. Trufia. Autostrada cu sens unic si multe benzi catre toate celelalte pacate.


Starea de spirit otravita de ura colcaitoare, total opusa puritatii transparente si iubitoare a lui Dumnezeu. Diavolul ne joaca pe degete ca pe niste inerte marionete dupa ce ne seduce cu propria noastra imagine trucata, ahtiata de vizibilitate si slava desarta, adica de vidul camuflat in „importanta”. Propulsati de intuneric, ne lansam orbeste in goana dupa laude, like-uri, onoruri, justificari ale oricarei de noi comise erori sau orori, ale minciunii si mintirii de sine. Intrucat meritam, desigur, nesfarsit mai mult decat ni se ofera cu zgarcenie si nerecunostinta. Dumnezeu nu e drept, ceilalti nici atat. Nimeni nu ne merita. Ingratitudinea e aerul care, lipsit de orice stima, ne inconjoara”, arata purtatorul de cuvant al BOR.

Reclama

„Mandria este in mod fundamental competitiva prin chiar natura ei pe cand celelalte pacate nu sunt competitive decat in mod accidental.

Mandriei, faptul de a poseda ceva nu-i provoaca nicio placere, ci numai faptul de a poseda mai mult decat cel de alaturi. Comparatia este cea care te face mandru. Esti mandru nu pentru ca esti bogat, inteligent sau aratos, ci pentru ca esti asa doar prin comparatie cu altii pe care savurezi sa-i privesti de sus, lasandu-i in urma.

Fireste ca atata timp cat privesti de sus, nu poti vedea ce este deasupra ta, adica pe Dumnezeu, de care mandria te priveaza radical”, spunea scriitorul britanic C. S. Lewis. Acesta a devenit cunoscut pentru scrierile sale despre literatura medievala, apologiile crestine, lucrarile de critica si romanele de fictiune.

Reclama
Continua sa citesti

ACTUALITATE

Copil mort in Austria! Un elev roman de 13 ani a murit in excursie in Austria!

Publicat cu

pe

foto: kurier.at

Un elev roman, de 13 ani, a murit in excursie in Austria dupa ce a cazut de la geamul unui hotel. Copilul se afla in excursie cu scoala in Austria, dar ceea ce trebuia sa fie o experienta de neuitat s-a transofrmat intr-un cosmar, relateaza kurier.at.

Unul dintre copii a murit dupa ce a cazut de la fereastra hotelului in care era cazat, potrivit cotidianului austriac Kurier. Baiatul de 13 ani se afla impreuna cu colegii de scoala intr-o excursie in Austria. Vineri dimineata, copilul a fost gasit fara viata in fata hotelului in care erau cazati cu totii, in Wiener Neudorf, un mic oras de langa Viena. In ciuda masurilor rapide de resuscitare, a fost declarat decesul, a confirmat un purtator de cuvant al Directiei de Politie de Stat din Austria Inferioara. Contextul exact al caderii, care a avut loc de la o inaltime de aproape zece metri, ramane neclar. Politia a demarat o ancheta si a izolat zona din jurul hotelului.

Continua sa citesti

hot news