Acasă Economie Președintele Iohannis anunta redeschiderea pietelor: In ultimele saptamani numarul de persoane infectate...

Președintele Iohannis anunta redeschiderea pietelor: In ultimele saptamani numarul de persoane infectate a scazut semnificativ

472933

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, la Bacau, ca pietele vor fi redeschise la sfarsitul acestei saptamani. 

„Dati-mi voie sa trec foarte scurt si la tema numarul 1 din spatiul public – pandemia. Am putut sa constatam ca in ultimele saptamani numarul de persoane infectate a scazut semnificativ. Da, probabil in perioada inainte de sarbatori s-a testat mai putin, dar aceasta scadere se poate observa peste tot in Europa. Aceasta scadere nu e o intamplare, o insurubare la date, ci este o realitate, facem parte din tarile europene unde se inregistreaza o scadere.

Dupa discutii cu specialistii, am decis ca de la sfarsitul acestei saptamani sa fie redeschise pietele. E cu siguranta o veste buna si pentru producatorii care vor sa vanda in piete, dar si pentru romanii care vor sa isi faca provizii din timp pentru sarbatorile de iarna”, a declarat Klaus Iohannis.

PSD a sustinut in ultimele doua saptamani o campanie extrem de agresiva pe tema blocarii accesului in pietele inchise, care nu au aerisire adecvata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos