Acasă Sanatate Președintele Iohannis critică dur vaccinarea cu AstraZeneca: ”Lucrurile nu pot fi trecute...

Președintele Iohannis critică dur vaccinarea cu AstraZeneca: ”Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea”

173

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat joi faptul că AstraZeneca a încălcat angajamentele privind livrarea de vaccinuri împotriva COVID-19 către statele membre. Întrebat dacă România, la fel ca reprezentanţii Comisiei Europene, va da în judecată compania pentru faptul că a întârziat cu livrarea dozelor, președintele a explicat că aceste contracte au fost făcute cu CE.

Pe de altă parte șeful statului a subliniat că  e dezamăgitor că nu au fost respectate condițiile din contract de către furnizor și că lucrurile nu pot fi trecute cu vederea aşa de simplu.

„Despre AstraZeneca, contractele au fost făcute de Comisie şi în consecinţă vom vedea cum se poate structura cel mai bine acest demers. E dezamăgitor că s-a făcut o contractare care nu a putut fi respectată de furnizor. Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea aşa de simplu”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat la vizita în Parcul Natural Văcăreşti, cu ocazia Zilei Pământului dacă şi România va da în judecată compania AstraZeneca pentru întârzierea livrării vaccinurilor împotriva COVID. 

Comisia Europeană vrea să dea în judecată AstraZeneca, din cauza întârzierilor în livrarea vaccinului anti-coronavirus, potrivit site-ului politico.eu. Problema a fost discutată la o reuniune a ambasadorilor din ţările UE, în care majoritatea s-a pronunţat pentru acţionarea în instanţă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos