Acasă ACTUALITATE Președintele Iohannis distruge toata propaganda PSD: „Pensiile vor creste, punct si clar!”

Președintele Iohannis distruge toata propaganda PSD: „Pensiile vor creste, punct si clar!”

168


Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca „pensiile vor creste, punct si clar”. El a mentionat insa ca nu este posibila cresterea cu 40%.

„Ne dorim sincer sa crestem si alocatiile si pensiile. In conditiile in care economia se contracta, ca si celelalte economii, UE prevede pentru zona eruo o contractie de 8%, ceea ce este foarte, foarte mult. Veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificativ, in loc de 3% vom aveam un deficit mult mai mare. In aceste conditii, cand ne luptam sa revigorma economia romaneasca, nu cred ca se asteapta cineva ca toate cheltuielile planificate initia sa poata fi facute. Pur si simplu nu sunt bani pentru toate. Am rugat guvernul sa vina cu propuneri de majorari atat cat se poate. PNL a fost primul care a propus dublarea alocatiilor pentru copii, PSD-ul a vrut sa copieze masura si a venit cu o dublare, insa nu va fi posibila de azi pe maine. Ne dorim sa devina realitate.

O crestere de 40% a pensiilor nu este posibila, pur si simplu nu sunt bani. Este rezonabil sa ne gandim la o crestere a pensiilor. Pensiile vor creste, punct si clar. Cat va fi aceasta crestere, va calcula guvernul si va veni cu masurile de rigoare”, a subliniat presedintele.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAroganta suprema: Olguta Vasilescu si-a pus placuta cu numele ei pe cel mai mare parc din Craiova!
Articolul următorIohannis spune ca PSD e principalul vinovat pentru cresterea infectarilor: „Cu un cinism inimaginabil a tinut legea carantinei saptamani in Parlament”