Acasă ACTUALITATE Președintele Iohannis: „Pe 6 decembrie sa lasam in urma, definitiv, cosmarul PSD”

Președintele Iohannis: „Pe 6 decembrie sa lasam in urma, definitiv, cosmarul PSD”

197

Discurs foarte dur al presedintelui Iohannis, la implinirea unui an de la alegerile prezidentiale, la adresa PSD. Iohannis i-a indemnat explicit pe romanii sa alunge definitiv PSD „de la butoanele puterii”.

„Dragi romani, pe 6 decembrie indepartarea PSD de la butoanele puterii poate sa fie in sfarsit definitiva. E timpul ca uniti cetatenii si fortele politice sa intram intr-o noua etapa a dezvoltarii noastre. E timpul sa construim Romania normala”, a spus Iohannis.

„Ce dovada mai buna a faptului ca PSD nu a inteles nimic decat permanenta subminare din Parlamente a oricarui efort al guvernului de a tine sub control pandemia.

In timp ce romanii si guvernul se lupta cu pandemia, PSD-istii tot incearca sa treaca scuturi de taxe pentru domenii cum sunt cazinourile si jocurile de noroc. Ei bine, acest lucru trebuie sa inceteze.

Dragi romani, pe 6 decembrie indepartarea PSD de la butoanele puterii poate sa fie in sfarsit definitiva. E timpul ca uniti cetatenii si fortele politice sa intram intr-o noua etapa a dezvoltarii noastre. E timpul sa construim Romania normala. Sanatatea si Educatia sunt prioritare.

Refacerea legilor justitiei pe baze constitutionale si continuarea luptei anticoruptie, eliminarea baronilor din administratie, vot in doua tururi pentru primari, toate acestea trebuie sa devina realitate

O parte dintre aceste proiecte au fost deja elaborate, dar nici unul nu a putut avansa in Parlament din cauza acestui obstacol in calea dezvoltarii care este PSD

Cu o noua majoritate reformatoare, vom putea sa punem in aplicare vointa romanilor si sa asiguram criteriile de integritate in functiile publice.

Daca nu facem pasul decisiv acum, in 6 decembrie, ar fi in zadar tot efortul nostru comun si toata lupta din ultimii ani pentru a apara democratia.

Doar cu un guvern de dreapta, in jurul PNL, cu o solida majoritate, putem continua reformele demarate si sa facem marile reforme asteptate

In 2016, Romania a intrat in una din cele mai negre perioade ale istoriei sale recente. Pe 6 decembrie trebuie sa lasam in urma definitiv acest cosmar.

Sunt in continuare 100% implicat ca proiectul pentru care am fost ale sa prinda contur. Va asigur ca voi lucra cu viitorul guvern, pe care il vad construi in jurul PNL, pentru a transforma aceasta viziune in realitate

PNL a avut curajul sa-si asume guvernarea, stiind ca va prelua un buget secatuit. Chiar si asa, am gasit impreuna cu PNL, reurse si solutii pentru a face fata cu bine acestei teribile pandemii.

Sigur ca s-a facut si erori, dar ceea ce conteaza este hotararea de a reseta din temelii modul greoi de functionare a statului. Reformele adevarate le facem impreuna, nu separat, pentru ca forta noastra sta in valorile comune care ne unesc

Sunt decis sa conduc acest amplu proiect de reconstructie nationala alaturi de partenerii care mi-au dovedit ca sunt dedicati aceleiasi viziuni de dezvoltare”, a declarat Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos