Acasă Social Presedintele Iohannis vorbeste despre planul de austeritate al Romaniei

Presedintele Iohannis vorbeste despre planul de austeritate al Romaniei

Președintele Klaus Iohannis a spus că nu se ia în calcul intrarea României într-o perioadă de austeritate, iar Guvernul va gândi măsuri pentru a ajuta populația vulnerabilă, dar nu vor fi măsuri similare cu cele luate în timpul crizei din 2009.

”Dați-mi voie să vă răspund la ultima parte: nu cred și nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate. Am avut criza economică , unde s-a încercat să se combată criza prin măsuri de austeritate și rezultatul nu a fost unul bun. Planul pe care îl avem este cel prezentat de Guvernul României. Este un plan care a funcționat foarte bine, iar Guvernul alocă bani suficienți pentru investiții și avem noroc pentru că avem fonduri europene și PNRR. Pe de altă parte, Guvernul a venit cu pachete de măsuri de sprijin pentru a ajuta populația să treacă mai ușor. Vom avea investiții în economie, dar vom avea și pachete de sprijin pentru populație.

Trebuie să înțelegem că situația este complexă. Criza energetică nu s-a terminat. Se vorbește despre o criză alimentară care nu ne afectează foarte mult, dar dacă prețurile la nivel internațional vor crește și la noi se vor resimți puternic efectele.

Crizele nu au fost provocate de către noi, au fost provocate de alții, în speță de către rusia, care a atacat neprovocat Ucraina. Este nevoie ca, în continuare, Guvernul să ia cele mai înțelepte decizii și măsurile care să ne ajute să trecem peste această perioadă dificilă. ”, a spus Klaus Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentStirea care face ocolul pamantului: S-a descoperit tratamentul pentru leucemie!
Articolul următorGranarul lumii: Romania este al doilea mare producator de grau din Europa si lider detasat la porumb!