26.7 C
București
marți, iulie 9, 2024
AcasăACTUALITATEPreședintele Klaus Iohannis, la finalul consultărilor: Îl desemnez ca premier pe Marcel...

Președintele Klaus Iohannis, la finalul consultărilor: Îl desemnez ca premier pe Marcel CIOLACU

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier și l-a desemnat cu formarea noului cabinet, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare.

Klaus Iohhanis: Am avut premier pe Nicolae Ciucă cu miniștrii din partidele care au fost în coaliție. România a trecut cu bine prin mai multe crize: energie, inflație. Avem creștere economică și toate sunt rezultatul unei munci intense.

Faptul că azi ne găsim aici arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate.

În acest condiții cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției. Să continue munca serioasă și eficientă a coaliției cu acest nou guvern. Vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului.

Declarații Marcel Ciolacu:

“Dle președinte, în primul rând vă doresc la mulți ani de ziua dvs. Îi mulțumesc dlui Nicolae Ciucă pentru gestul de onoare. Prin gestul său, România a intrat într-o etapă de democrație consolidată.

Guvernul Ciucă a adus stabilitatea României. Îmi doresc ca viitorul guvern condus de mine să fie despre economie și reforme.

Îmi asum cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme și de PNRR. Locul României e în UE și NATO. Indiferent cât caută unii și alții alte drumuri. Îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități.”

Ultimele stiri