26.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiPresedintele Klaus Iohannis, profesor de fizica: Educaţia este calea spre succes şi...

Presedintele Klaus Iohannis, profesor de fizica: Educaţia este calea spre succes şi nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Educaţia este calea spre succes şi nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil, a declarat luni preşedintele Klaus Iohannis, prezent la deschiderea noului an şcolar la Liceul ”Mihai Eminescu”. 

„De mulţi ani încoace pare că educaţia nu este neapărat calea spre succes în România sau că, de fapt, alte lucruri contează mai mult, că nu întotdeauna competenţa şi performanţa duc la apreciere, promovare şi prosperitate. Mesajul pe care vreau să vi-l dau astăzi celor prezenţi, dar şi tuturor celor care ne ascultă şi celor care încep şcoala este acesta: educaţia este calea spre succes şi trebuie să fie calea spre succes în România noastră, nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil, ci educaţia, munca, determinarea şi onestitatea”, a spus Iohannis.

El a adăugat că şi-a propus, ca preşedinte, pentru România, o societate aşezată pe valori, iar cu acest gând a lansat proiectul „România educată”, care este despre o altfel de educaţie, una adaptată nevoilor din societate.

” ‘România educată’ este despre valori şi viziunea din care vor rezulta şi soluţii, tocmai de aceea am pornit dialogul pe acest proiect din societate, de la specialişti, de la profesori, de la părinţi, oameni interesaţi, nu de la politicieni”, a menţionat şeful statului.

Ultimele stiri