21.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiPreședintele Parlamentului Ungariei, atac fara precedent la Zelenski: Se confruntă cu o...

Președintele Parlamentului Ungariei, atac fara precedent la Zelenski: Se confruntă cu o problemă mentală, declarațiile lui sună foarte ciudat

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Zelenski anunta o lovitura de proportii pentru rusi pe malul Niprului!

Zelenski a anuntat ca armata ucraineana a inaintat '3-8...

Președintele Parlamentului ungar, Laszlo Köver, consideră că președintele ucrainean Volodimir Zelenski are probleme psihice și că acest lucru explică atacurile sale la adresa liderilor străini. Într-un interviu acordat postului ungar de știri Hir TV , al cărui text a fost publicat duminică, Kover a subliniat că liderii altor state nu permit un astfel de ton față de colegii lor.

„Declarațiile președintelui [ucrainean] sună uneori foarte ciudat”, a spus el. „Nu-mi amintesc ca liderul unei țări care are nevoie de ajutor să permită un astfel de ton față de cineva, inclusiv în Ungaria și Germania.”

Vorbitorul a menționat că „atât în viața privată, cât și în politică”, oamenii se abțin de obicei să îi amenințe pe cei „pe care vor să îi facă prieteni”. El a sugerat că este posibil ca Zelenski să se confrunte cu „un fel de problemă mentală personală”, dar „nu se știe ce se poate face în acest sens”.

Anterior, la Budapesta, declarațiile lui Zelenski și ale mai multor oficiali ucraineni cu privire la premierul ungar Viktor Orban au fost considerate jignitoare, iar în urmă cu câteva luni, ambasadorul ucrainean Lyubov Nepop a fost convocat la Ministerul de Externe al țării cu această ocazie. După alegerile parlamentare din Ungaria, care au avut loc la 3 aprilie, la Kiev nu s-a ascuns prea mult regretul că acestea au fost câștigate de partidul lui Orban, și nu de opoziție. Anterior, autoritățile ucrainene au reproșat conducerii ungare că nu le oferă un sprijin suficient și că nu sunt dispuse să le furnizeze arme.

Cam în aceeași perioadă, Zelenski a avut neînțelegeri serioase cu președintele german Frank-Walter Steinmeier, căruia i-a fost refuzată o vizită la Kiev. Ucrainenii considerau că liderul german ducea o politică prea blândă față de Rusia. La Berlin, astfel de acțiuni ale Ucrainei au provocat nedumerire, iar vicecancelarul Robert Habek le-a numit o „greșeală diplomatică”. Ulterior, părțile au eliminat aceste contradicții.

Ultimele stiri